Universitatea Nationala de Arte din Bucuresti

Fotografie-videoprocesarea computerizata a imaginii

În cadrul unui sistem educational de tip traditional, specializarea promoveaza noile tehnologii. Disciplinele artistice (desen, culoare, performance, instalatie, video, fotografie etc.) sunt gândite din perspectiva transdisciplinaritatii, a dialogului propus de teoriile estetice, multimediale, multimedia. Educatia artistica oferita de departament îi ajuta pe studenti sa gândeasca imaginativ, sa rezolve probleme vizuale, sa se adapteze usor unor situatii diverse si sa-si cunoasca si depaseasca limitele creative.

Departamentul Foto, video, procesare computerizata a imaginii, recunoscut pe plan national si international, se adreseaza celor care doresc sa-si dezvolte aptitudinile fotografice, filmice într-un cadru artistic. Studentii vor primi cunostiinte valoroase, bazate pe un standard de practica profesionala. Tehnicile traditionale film analog sunt prezentate alaturi de tehnologia imaginii digitale, sunt explorate tehnici experimentale si alternative de captare si procesare a materialului imagistic. Cunostiinte de baza pentru realizarea unui proiect – fie ca aceasta vizeaza promovarea unui produs sau eveniment, marketing, strategii de comunicare ? sunt predate în cadrul cursurilor optionale si de specialitate.

Cunoasterea tehnologiilor si teoriilor „noilor medii” dau o sansa absolventilor nostri de a fi pregatiti pentru o cariera în domeniul comunicatiei vizuale si media, incluzând consultanta în Web design, design de DVD, CD-ROM, advertising, publicatii sau artist liber profesionist.

Galerie foto
  • ...