Universitatea Crestina Dimitrie Cantemir

Prezentare UCDC

Universitatea Crestina „Dimitrie Cantemir” din Bucuresti (UCDC) este o institutie particulara, autonoma, de invatamant superior si de cercetare stiintifica.  

Universitatea functioneaza in baza Constitutiei Romaniei si a legislatiei romanesti (Legii nr. 88/1993, a Hotararii Guvernului nr.568/1995, a Legii nr.84/1995, a Legii nr.238/2002 si a Legii nr. 1/2011) respectand principiile inscrise in tratatele si pactele internationale privind drepturile omului, in Magna Charta Universitatilor Europene si in Declaratia de la Bologna. Procesul de invatamant si cercetare stiintifica se organizeaza si se desfasoara in conformitate cu principiile autonomiei universitare, ale Cartei Universitare si cerintelor sistemului de invatamant superior aliniat Procesului Bologna.

Universitatea Crestina "Dimitrie Cantemir" are drept fondatori pe Profesor universitar Momcilo Luburici si pe Profesor universitar Corina-Adriana Dumitrescu (Radu) din a caror initiativa si cu ale caror resurse materiale si financiare a fost fondata aceasta institutie de invatamant superior particular, in anul 1990, sub denumirea de Universitatea Independenta "Dimitrie Cantemir".

Universitatea functioneaza sub auspiciile Asociatiei de Cultura "Dimitrie Cantemir" Universitatea desfasoara si activitati conexe sau complementare activitatilor de invatamant si cercetare.

Universitatea are sediul in municipiul Bucuresti, Splaiul Unirii nr. 176, sector 4. 
Ziua Universitatii se sarbatoreste la data de 10 februarie, data de nastere a Presedintelui Universitatii, prof. univ. dr. Momcilo Luburici, fondator al Universitatii Crestine "Dimitrie Cantemir", prin organizarea de manifestari stiintifice, culturale si sportive

Inscriindu-se in traditiile invatamantului universitar european, Universitatea contribuie la formarea stiintifica, profesionala si civica a tinerilor si la integrarea lor in viata economico-sociala, la educatia permanenta a absolventilor din invatamantul superior.

Prin activitatea sa, Universitatea a contribuit si contribuie semnificativ la realizarea compatibilizarii intre procesul educational din Romania si cel din universitatile de prestigiu europene si din intreaga lume. In acest sens, UCDC a incheiat parteneriate si acorduri de colaborare cu universitati din tarile Uniunii Europene,  SUA, Turcia, China, Japonia s.a.  Studentii tuturor facultatilor din UCDC pot beneficia de mobilitati in cadrul programului Erasmus+ al Uniunii Europene.

Universitatea are in structura sa organizatorica 9 facultati cu sediul in doua mari centre universitare din tara: Bucuresti si Cluj-Napoca.

Galerie foto
  • ...
Categorii
Date de contact
0213307900; 0213307911; 0213307914
Splaiul Unirii, nr. 176, sector 4, Bucuresti
Distribuie