TGM Construct - Structuri acoperisuri si izolatii, Bucuresti

Acoperisul ventilat

  • Invelitoarea unui acoperis nu este termoizolantă şi nici nu este permeabilă. Izolarea termică a acoperisului poate fi executată în forme variate, în mod clasic cu diferite materiale termoizolante între şi sub căpriori, sau cu panouri termoizolante speciale, care au încorporat şi suportul învelitorii. In principiu, acoperisurile ar trebui sa fie structuri portante bine aerisite pentru evacuarea vaporilor, prin astereală, falţuri şi rosturi.
  • Tratarea difuziei vaporilor este o sarcină dificilă deoarece, in mod natural, intre straturile acoperisului se formeaza condens din cauza diferentelor de temperatura dintre incaperi (incalzite, cu aer avand continut ridicat de umiditate) si zonele neincalzite ale acoperisului. In timp, umiditatea rezultata distruge acoperisul, structura de sustinere a acestuia, izolatia si placarea interioara. Frecvent intalnite sunt acoperisurile fara aerisire. Acestea au o structura mai simpla, dar nu neaparat mai ieftina pentru ca in acest caz trebuie evitata presiunea vaporilor spre acoperis prin instalarea unei bariere.
  • Acoperisul ventilat permire intrarea aerului umed in structura sa, asigurand posibilitatea iesirii acestuia pe sub invelitoare cu ajutorul canalelor de aerisire. Aceste canale functioneaza pe principiul tirajului cosurilor de fum. La acoperisurile cu inclinatie mare, gurile de intrare se poitioneaza la nivelul streasinii iar cele de iesire la coama. La acoperisurile cu inclinatie mica- sub 10 grade- aerisirea se face pe diagonala, cu efectul vantului.
Galerie foto
  • ...