Termopane-Ferestre.ro - Ferestre, usi si accesorii Bucuresti

Rulouri de Exterior

Ce sunt rulourile de exterior?

      Rulourile de exterior sunt accesorii specifice suprafetelor vitrate care au scopul de a imbunatatii izolatia termica (K=0.6 w/mp*k) si fonica (RwP=43 dB) a tamplariei, de a aduce siguranta caminului dumneavoastra din punct de vedere al efractiei si tot odata va ofera posibilitatea de a diminua in interiorul incaperii lumina solara pana la un nivel dorit. La inchiderea lor completa in interiorul camerei va fi intuneric chiar si in mijlocul zilei. Deasemenea va ofera toata intimitatea de care aveti nevoie atat ziua cat si noaptea. La cerere ele pot fi prevazute cu plase antiinsecte integrate in caseta ruloului.

     Ca si constructie ele sunt formate dintr-un covor de lamele din aluminiu termoizolant care sunt stranse intr-o caseta aflata in partea superioara a ferestrei sau a usii si care la inchidere coboara prin niste ghidaje acoperind tamplaria. Ele pot fi actionate manual sau electric, in functie de dimensiunea suprafetei vitrate sau de preferintele dumneavoastra. Cele cu actionare electrica pot fi prevazute la cerere si cu telecomanda.

 

Ca si amplasare pe elementele de tamplarie ele sunt de doua feluri: suprapuse si aplicate.

Ce tip de rulou mi se potriveste?

     Rulourile suprapuse sunt recomandate locuintelor care sunt prevazute, din constructie, cu locas in zidarie destinat acestui produs. Acestea se monteaza cu caseta sprijinita pe partea superioara a tocului ferestrei. Astfel  in cazul actionarii manuale snurul de actionare iese din caseta direct in interiorul camerei dumneavoastra.

    Rulourile aplicate sunt recomandate locuintelor care nu sunt prevazute cu acest tip de locas in zidarie sau celor care au usile si ferestrele deja montate; ele montanduse aplicat pe exteriorul suprafetelor vitrate, iar in cazul actionarii manuale, snurul va trece din exterior in interior printr-un orificiu perfect izolat practicat in tamplarie.

Rulourile de exterior pot  fi confectionate intr-o gama foarte larga de culori iuni si imitatii de lemn. Cele mai uzuale sunt cele albe (RAL 9016) sau maro inchis (RAL 8014 si RAL 8019), care au si pretul cel mai scazut.

Deasemeni avem pe stoc urmatoarele culori iuni: argintiu (RAL 9006), gri inchis (RAL 7015), gri deschis (RAL 7038), bej  (RAL 1015), maro roscat (RAL 8017), bordeaux (RAL 8016), albastru (RAL 5010), verde (RAL 6005), precum si urmatoarele imitatii de lemn: stejar auriu, stejar inchis, stejar deschis, nuc, mahon si wenghe.

 Pentru case inteligente

In cazul in care va montati la ferestrele locuintei dumneavoastra rulouri de exterior actionate electric ele pot fi comandate inteligent de anumiti senzori (vant, ploaie, lumina) pentru a va oferi un grad maxim de confort si siguranta. De asemeni ele pot fi integrate intr-un sistem complex de management al cladirii (BMS-building management system).

Rulourile reprezinta o solutie si in cazul usilor de garaj cu telecomanda.

 

In concluzie rulourile de exterior va ofera urmatoarele avantaje: 

#Umbra – flexibilitate in dozarea luminii naturale; protectia mobilierului si a decoratiunilor interioare expuse la razele soarelui;

#Temperatura constanta – impiedica incalzirea excesiva a locuintei in zilele toride de vara si previn pierderile de caldura pe timpul iernii;

#Somn odihnitor – va asigura linistea si obscuritatea dorita;

#Intimitate – va protejeaza de privirile indiscrete, mai ales cand ferestrele sunt orientate catre strada sau spre o locuinta vecina;

#Siguranta – ofera o protectie suplimentara impotriva tentativelor de efractie.

 

O alta alternativa a rulourilor de exterior sunt obloanele.Acestea sunt confectionate din aluminiu si pot fi vopsite electrostatic orice culoare sau imitatie de lemn.Lamelele obloanelor pot fi fixe sau rotative, in functie de preferinta dumneavoastra.

 

Solicitati informatii suplimentare si oferta de pret!

Galerie foto
  • ...
  • ...