Terminatorii Thomas 76 - Dezinsectie, deratizare si dezinfectie, Bucuresti

Dezinsectie

Terminatorii presteaza servicii de dezinsectie profesionala în Bucuresti si în localitatile din vecinatatea Bucurestiului.

Serviciile noastre se adreseaza atât clientilor comerciali (dezinsectie birouri, cladiri, hale comerciale) cât si persoanelor fizice care au nevoie de interventii pentru dezinsectie în apartament, locuinta sau curte.

Interventiile sunt realizate de catre unitati specializate compuse din operatori care au obtinut un atestat. Atestatul a fost obtinut în urma efectuarii unui curs de specializare si sustinerii unui examen acreditat de Ministerul Sanatatii si Învatamântului.

 

Ce este dezinsectia?

Dezinsectia este un ansamblu de mijloace si metode prin care se elimina insectele daunatoare dintr-un anumit spatiu (interior sau exterior) si se previne înmultirea acestora.

Aceasta face parte dintr-un proces mai larg de combatere si prevenire a bolilor care pot fi transmise de diversi daunatori.

 

Preturi dezinsectie

Preturile pentru servicii de dezinsectie se stabilesc în functie de mai multi factori:

  • gradul de infestare
  • tipul insectei daunatoare
  • suprafata spatiului infestat
  • frecventa interventiilor necesare etc.

Suprafata interioarelor ce urmeaza a fi tratata se calculeaza înmultind suprafata podelei cu înaltimea camerei.

Daca doriti o oferta de pret, sa programati o evaluare gratuita sau o interventie completati formularul si trimiteti solicitarea. Noi va vom contacta în cel mai scurt timp.

 

Tipuri de servicii de dezinsectie

Dezinsectia este de doua tipuri:

  • Primul tip este dezinsectia preventiva. Prin dezinsectia preventiva se împiedica înmultirea si raspândirea daunatorilor. Aceasta se mai numeste si dezinsectie profilactica si este permanenta
  • Al doilea tip este dezinsectia curativa sau de combatere. Aceasta are scopul de a elimina insectele si focarele de insecte. Spre deosebire de dezinsectia preventiva, cea curativa are caracter ocazional sau temporar

 

Serviciile de dezinsectie trebuie sa fie repetate la anumite intervale de timp, stabilite prin lege.

  • lunar în industria alimentara, în sistemul sanitar (spitale, policlinici, sanatorii etc.) si cel de învatamânt (scoli, gradinite, camine etc.)
  • trimestrial în restul unitatilor. Se recomanda ca dezinsectia sa fie repetata dupa perioada de eclozare, aceasta fiind de 14-21 de zile.

 

Serviciile de dezinsectie gândaci, purici, plosnite, paduchi si alte insecte târâtoare se efectueaza pe întreaga perioada a anului.

Dezinsectia împotriva albinelor, mustelor si altor insecte zburatoare se efectueaza în perioada primavara – toamna.

 

Metode de dezinsectie

Dezinsectia poate fi realizata prin 3 metode:

  • fizice – mecanice
  • biologice
  • chimice

Cele mai utilizate metode sunt însa cele fizice si chimice.

Metodele fizice de dezinsectie presupun folosirea capcanelor cu adeziv si feromoni (pentru insectele zburatoare si târâtoare) sau a lampilor UV cu adeziv si incinerare (pentru zburatoare). Metodele fizice sunt ecologice, astfel ca mediul nu este afectat.

Dezinsectia prin metode chimice implica folosirea insecticidelor de ingestie sau contact, astfel încât sanatatea populatiei sa nu fie afectata de aceste substante.

Insecticidele folosite sunt aprobate prin ordin de ministrul sanatatii si sunt cuprinse în lista „Produse pesticide avizate pentru profilaxia sanitar-umana”. Acestea au instructiuni de utilizare si fise de securitate.

Insecticidele se prezinta sub diferite forme: solutii concentrate, geluri, emulsii etc. si se folosesc fie diluate, fie ca atare în functie de daunator.

 

Tehnologie dezinsectie

În functie de spatiul vizat, aplicam substantele prin nebulizare, stropire, aerosoli calzi sau fum.

În interior cel mai eficient tratament se face prin  folosirea unor nebulizatoare electrice sau pompe manuale.

Pentru exterior se folosesc atomizoare portabile ULV sau pulsfoguri.

 

  • Pistoale aplicatoare pentru gel – sunt suporturi pentru aplicarea insecticidelor sub forma de gel. Acestea dozeaza cantitatea de substanta aplicata pe suport. Pot fi confectionate din material plastic sau metalic. Avantajul consta în faptul ca se evita contactul cu substanta.
  • Pulsfoguri – sunt utilaje specifice tratarii tântarilor în stadiul adult. Pot fi purtate atât pe umar cât si moto purtate. Au doua principii de functionare: au o turbina care produce presiune de aer pentru împrastierea substantelor si un motor care arde combustibilul si îl transforma în fum. Datorita fumului, substanta pulverizata este foarte usoara si fina, fiind împrastiata la înaltimi de pâna la 25-30 de metri. Pompa se utilizeaza numai la exterior.
  • Nebulizatoare ULV (ultra-low-volume) – aceste pompe au motor electric si au pulverizarea foarte fina. Sunt folosite mai ales în interior, pentru zburatoare si târâtoare. Distanta de pulverizare este de peste 7 metri (în functie de modelele existente) ajungând pana la 10 metri. Consumul si puterea se regleaza în functie de utilizare si spatiul tratat. Sunt mult mai silentioase decât atomizoarele si nu produc nici un fel de noxe datorita faptului ca au motor electric.
  • Atomizoarele cu motor în doi timpi – sunt pompe de spate sau moto purtate cu motor pe benzina si o turbina care creeaza presiunea de aer necesara pulverizarii. Pulverizarea este foarte fina si consumul redus. Sunt utile pentru exterior, conul de distributie fiind extins si distanta de pulverizare ajungând la 7 metri. Nu pot fi utilizate la interior din cauza ca elimina gaze de esapament. Sunt foarte utile în combaterea insectelor zburatoare cât si a capuselor. Atomizoarele sunt zgomotoase, fiind astfel necesara protectia auzului prin folosirea antifoanelor.
  • Pompele manuale se folosesc pentru pulverizarea prin presiune a pesticidelor pentru toate suprafetele (plane si verticale). Stropirea este grosiera, având doua faze: jet sau stropire în con. Sunt utilizate în special în interior dar pot ti folosite si la exterior dar cu un randament mai mic de acoperire deoarece au o eficienta redusa pe distante mai mari.

PROBLEME CU DAUNATORII?

 Doresti o oferta de pret, o evaluare gratuita, o interventie sau alte informatii? Completeaza datele tale, scrie în mesaj informatiile dorite si trimite. Noi te vom contacta în cel mai scurt timp. 

 

 

 

 

 

 

 

SFATURI, NOUTATI SI ARTICOLE Specii de sobolani din locuinta27.12.2017

Dintre cele mai neplacute tipuri de daunatori care pot invada spatiul uman în România, sobolanii se detaseaza cu siguranta în topul listei. Sobolanii sunt o specie numeroasa, care tinde sa se înmulteasca imediat în adapostul pe care îl ocupa pentru a domina locul si a-si delimita teritoriul. O femela poate da nastere între 3 si… citeste mai mult

Metode pentru capturarea soarecilor30.11.2017

Perioada anotimpului rece reprezinta momentul prielnic în care rozatoarele – în special soarecii si sobolanii cauta adapost în spatii uscate, precum case, subsoluri de bloc, ghene, garaje, etc. Totodata locul în care acestia se ascund trebuie sa contina o sursa de hrana din care sa se poata aproviziona. Prezenta acestora poate fi sesizata fie prin… citeste mai mult

Insecte si animale care hiberneaza 

“Somnul de iarna” sau starea de hibernare reprezinta stadiul de inactivitate la insecte si animale, desfasurat pe perioada anotimpului rece de iarna. Acest repaos consta în scaderea a metabolismului, caracterizata printr-o temperatura joasa a corpului si respiratie lenta. Un factor care determina hibernarea este limitarea surselor de hrana pe timpul iernii. Temperatura corpului scade pâna se… citeste mai mult

Galerie foto
  • ...