SyroDent - by Dr Adel Abboud - Clinica stomatologica Bucuresti

Servicii de Chirurgie Dentara

Chirurgia dentara este acea specialitate a stomatologiei ce implica diverse interventii chirurgicale realizate la nivelul oaselor faciale si a întregii cavitati bucale.

Aceste interventii sunt realizate de catre medici stomatologispecializati în chirurgie dentara (orala) si instruiti pentru a trata pe cale chirurgicala, folosind diverse tehnici si interventii specifice fiecarei afectiuni.

Datorita tehnicilor moderne si a anestezicelor de ultima generatie pe care le folosim în clinica noastra, tratamentele chirurgicale, restabilesc dupa caz, sanatatea pacientului prin proceduri chirurgicale nedureroase.

De asemenea, echipamentele si întregul instrumentar chirurgical asigura o recuperare mai usoara, atât în cazul extractiilor dentare, cât si în cazul interventiilor chirurgicale.
Tratamente de chirurgie dentara oferite de clinica SyroDent:
Extractii dentare – interventii realizate sub anestezie locala si recomandate doar în cazul dintilor cu distructii majore ale coroanei sau ale radacinii sau în cazul existentei unor boli parodontale avansate.
Extractii de molari de minte – procedura necesara uneori, în cazul eruptiei necorespunzatoare, când dintii ramân partial acoperiti de gingie sau când exista o distructie majora a acestora.
Chistectomia – presupune îndepartarea chisturilor si a infectiei existente la radacina dintelui printr-o incizie în gingie, interventie care va avea ca scop tratarea radacinii si stoparea recidivarii infectiei.
Rezectia apicala – este o procedura chirurgicala efectuata la radacina dintelui ce consta în îndepartarea tesutului afectat si a unei parti din radacina dintelui, pentru ca acesta sa poata fi salvat. Aceasta interventie este necesara în cazul diagnosticarii dintilor cu diverse leziuni, anomalii dentare sau ca urmare a tratamentelor de canal, care nu au dat rezultate pozitive.
Frenectomia – este o interventie chirurgicala care are ca scop înlaturarea sau schimbarea pozitiei frenului (tesut crescut incorect care poate provoca afectiuni gingivale, schimbarea pozitiei dintilor sau limitarea miscarilor facute cu limba, provocând diverse deficiente, precum pronuntia incorecta).
Gingivectomia – este o interventie chirurgicala, prin care medicul chirurg va îndeparta o anumita parte din gingia ce înconjoara un dinte, pentru a corecta aspectul inestetic sau pentru a efectua diverse tratamente. Aceasta procedura se recomanda pentru  tratamentul bolilor gingivale, a cariilor subgingivale sau în cazul existentei unui exces de volum a gingiilor.
Sinus lifting – este o interventie necesara pentru pregatirea suportului osos, înaintea pozitionarii implanturilor dentare. De obicei se apeleaza la aceasta operatie, atunci când sinusul maxilar este marit sau coborât, iar osul ramas nu are dimensiunea suficienta pentru a sustine un eventual implant dentar.
Operatii de pozitionare a implanturilor dentare – sunt interventii chirurgicale nedureroase, care pot dura între 10 minute si câteva ore, în functie de numarul de implanturi plasate. Pozitionarea implanturilor poate fi realizata chiar dupa momentul extractiei, la un scurt interval dupa acest moment sau mai târziu.

Galerie foto
  • ...