Strumfi's Ark Dent - Clinica dentara pentru copii si adulti

Formarea dintilor

Formarea dintilor.

Drumul este lung, cu limita de viteza mica în formare si viteza ametitoare în distrugere. Încearca sa nu distrugi ce-ti da  natura în “Contractul vietii”, deoarece “Garantia” este data de modul tau de viata si de prima lectie de  PREVENTIE  data  GRATUIT  de ai tai parinti: “periajul buco-dentar”.

Când vii la cabinet NU UITA sa ma întrebi “De ce buco-dentar?”

Sigilarea dintilor temporari/de lapte  si a dintilor permanenti tineri

Morfologia/”Geografia” fetei ocluzale a molarilor temporari:

Ca sa intelegem mai bine importanta sigilarii, azi plecam in vacanta si, nu asa oriunde – mergem sa vizitam Muntii Dobrogei. Sunt cei mai vechi munti din Romania. Se impart in Podisul Dobrogei de Nord si Podisul Dobrogei de Sud. Altitudinea variaza intre 7 si 467 metri. Clima se manifesta printr-un regim temperat, cu veri secetoase si ierni friguroase si lipsite de umiditate.

Podisul Dobrogei de Sud, in medicina dentara  este dat de Arcada Mandibulara, formata din “lantul dentar – 2molari-1canin-1incisiv lateral-2 incisivi centrali-1 incisiv lateral, 1 canin-2 molari”, iar Podisul Dobrogei de Nord este dat de Arcada Maxilara, formata din acelasi “lant dentar”.

Formarea dintilor au loc in perioada 7-10 saptamani intrauterine, debutul mineralizarii coroanelor 3,5-6 luni intrauterine, terminarea mineralizarii coroanelor 5,5-12 luni post natal, iar exfolierea la 10-12 ani.

Galerie foto
  • ...
Categorii
Date de contact
0314190695; 0770726721; 0728922622
Bd. Metalurgiei, nr. 29C, Bl. C4, Sector 4
Distribuie