Stratos Management - Consultanta de Mediu Bucuresti

Gestionarea Deseurilor

Evidenta gestiunii deseurilor este obligatorie pentru orice tip de companie. Externalizeaza-ti serviciul catre consultantul de mediu Stratos!
 

Gestionarea Deseurilor - Ce presupune?
Gestionarea deseurilor începe cu momentul identificarii categoriilor de deseuri generate de o societate, continua cu evidente lunare, raportari anuale, predarea deseurilor catre colectori autorizati pentru transport, depozitare, tratare si reciclare a deseurilor, cu scopul de a reduce efectul lor nociv asupra sanatatii si a mediului, precum si valorificarea unor resurse prin reutilizarea partilor recuperabile.

Gestionarea deseurilor trebuie derulata de persoane instruite în acest sens (responsabil de mediu), iar în cazul societatilor a caror activitate necesita autorizare din partea autoritatilor de mediu, este obligatoriu prin lege ca persoana care se ocupa de gestionarea deseurilor sa detina cursuri de specialitate.

Activitatea de gestiune a deseurilor este reglementata pe teritoriul României de Legea nr. 211/2011 si de HG 856/2002.
 
Gestionarea Deseurilor - Cui se adreseaza?
Gestionarea deseurilor este o activitate pe care orice societate trebuie sa o deruleze deoarece din activitatea proprie rezulta deseuri.

Aceasta activitate, în functie de industrie si de anvergura companiei, poate fi o activitate mai simplista sau una foarte complexa, însa, cu siguranta este una foarte importanta din perspectiva penalitatilor pe care o societate le poate plati în cazul neconformarii.

O societate generatoare de deseuri este responsabila pentru întregul flux al deseului, de la generare pâna la încetarea statutului de deseu.

În plus, societatile autorizate pentru colectarea deseurilor, au raspunderi suplimentare privind gestionarea deseurilor si anume evidente si raportari specifice, precum:

Evidente si raportari pe zona de deseuri de baterii si acumulatori portabili (B&A)
Evidente si raportari pe zona de deseuri de echipamente electrice si electronice
Evidente si raportari pe zona de anvelope uzate
Evidente si raportari pe zona de uleiuri uzate (minerale si sintetice)
Evidente si raportari specifice pentru orice alte deseuri periculoase si nepericuloase colectate.

Galerie foto
  • ...