Clinica Stomatologica SmilePro

Diferitele tipuri de implanturi dentare

Când vine vorba de implanturi dentare, exista doua tipuri principale de luat în considerare: implanturile endosteale si implanturile subperiostale. Distinctia cheie între aceste doua tipuri consta în plasarea implantului, fie direct în interiorul maxilarului, fie sub tesuturile gingivale

Implantul dentar endosteal

Unul dintre cele mai frecvente tipuri de implanturi dentare este implantul endosteal. Un implant endosteal este un tip de implant dentar care este amplasat direct în maxilarul dumneavoastra pentru a actiona ca o radacina artificiala, care poate sustine unul sau mai multi dinti de înlocuire. Un implant endosteal poate fi recomandat daca aveti deja proteze sau punti si cautati o solutie mai stabila si permanenta.

Implantul dentar subperiostal

Implanturile subperiostale sunt o optiune alternativa în care implantul este plasat sub tesuturile gingivale si deasupra osului maxilar si este tinut în pozitie cu suruburi osoase în puncte strategice pentru un suport cât mai bun. Acest tip de implant este recomandat atunci când osul maxilar este insuficient pentru un implant endosteal sau daca pacientul prefera sa evite o interventie chirurgicala pentru augmentare osoasa.

Dinti ficsi în 24 de ore

Dintii ficsi în 24 de ore reprezinta o procedura dentara cunoscuta si sub numele de “Dinti într-o zi” sau “All-on-4/All-on-6”, ce permite pacientilor sa primeasca o arcada completa de dinti fixati pe implanturi dentare într-o singura zi. Aceasta abordare este conceputa pentru persoanele carora le lipsesc cei mai multi sau toti dintii la unul sau la ambele maxilare si care doresc o solutie rapida si eficienta.

Galerie foto
  • ...