Smile Factory -clinica stomatologica- Bucuresti

Tratarea parodontozei

Parodontologia este ramura stomatologiei care vizează bolile parodonțiului (țesutul de susținere a dintelui).

Bolile parodontale sunt, din păcate, foarte des întâlnite, fiind de natură bacteriană, și cauzate, adesea, de o igienă orală neadecvată. Bacteriile se depun pe suprafața dintelui, pe gingii și chiar subgingival și pe os, declanșând apariția unor infecții.

Parodontoza are un debut lent și lipsit de dureri, astfel încât, de multe ori, pacienții ajung la medicul specialist destul de târziu. Dacă nu este diagnosticată și tratată la timp, consecințele sunt nefaste, ajungându-se uneori la pierderea dinților.

De aceea, controlul stomatologic regulat rămâne cel mai bun aliat pentru a identifica din timp semnele parodontozei și a stopa evoluția acesteia.

Parodontoza apare, de obicei, în cazul adulților, și este asociată cu următoarele simptome:

Gingivita

Gingiile sângerează la periaj sau spontan, fără un motiv anume. Din cauza acumulării de placă bacteriană, pot apărea ulcerații sau edem la nivelul gingiei.

Parodontite

În acest stadiu, placa bacteriană se transformă în tartru și apar pungile parodontale, între dinte și gingie. Netratate corespunzător, acestea duc la distrugerea osului și a ligamentului parodontal, rezultatul final fiind pierderea dinților.

Când apare parodontoza?

Cel mai adesea, parodontoza este asociată cu igiena orală deficitară, cu dinții incorect poziționați, care nu permit igienizarea corectă, consumul de alcool și fumatul, dar poate fi cauzată și de predispoziția genetică sau boli sistemice, cum este diabetul.

Parodontoza nu se vindecă, de aceea, prevenția este cel mai bun aliat. Trebuie să știi că un periaj dentar corect și folosirea zilnică a aței dentare sunt esențiale pentru a preveni parodontoza.

Recomandările specialiștilor:

Vizitele periodice la stomatolog, precum și periajul și detartrajul realizate profesional, te vor ajuta nu doar să previi această boală, dar și să prelungești durata de viață a dinților.

Dacă te confrunți deja cu parodontoza, în urma unui control amănunțit, medicii noștri îți vor oferi cele mai bune soluții de a ține sub control această infecție, în funcție de stadiul bolii.

Galerie foto
  • ...