Smile Dentik - cabinet stomatologic -Bucuresti

Pedodontie - Stomatologie Copii

cabinet stomatologic Smile Dentik, in cadrul programului pentru copii propus, vom anticipa cresterea si riscurile de imbolnavire a dintisorilor, precum si posibilitatea de a interveni la momentul potrivit in evolutia problemelor dentare. Un medic specialist urmareste indeaproape evolutia cresterii dintilor copiilor si distributia lor pe arcade. Astfel prevenim orice fel de probleme legate de carii si putem indrepta defecte in cresterea si dezvoltarea dintilor si arcadelor dentare. Punem, deci, accentul si pe tehnici de ortodontie estetica.

Eruptia dintilor superiori sau inferiori in spatele dintilor de lapte este un lucru normal, dar care nu trebuie neglijat. Controlul medical este imperativ necesar pentru ca pot fi necesare extractii dentare. Extractiile dintilor de lapte se fac doar de catre medicul specialist , ele necesitand mult discernamant intrucat, incorect conduse, pot afecta

foarte grav alinierea dintilor si in special a caninilor care pot iesi mult in afara arcadei, afectand astfel estetica dentara.

Varsta la care copilul trebuie invatat sa se spele pe dinti este 2 ani, iar prima vizita la cabinetul stomatologic nu trebuie sa se faca mai tarziu de 2 ani si 6 luni. Aceasta este varsta la care se termina eruptia dintilor de lapte si copilul prezinta 20 dintisori.

Ghid pentru parinti:

Scopul acestui ghid este sa va lamureasca care sunt pasii ce trebuie urmati pentru ca micutul dumneavoastra sa nu cunoasca spaima de dentist. Si, mai ales, sa nu va rupa inima plangand noaptea din cauza vreunui dintisor.

Foarte important!

Este gresit sa ii spunem copilului: “hai sa mergem la dentist acum, cata vreme caria este mica si nu ai nevoie de injectie!” Va fi greu sa ii explicati ca aceasta procedura este inofensiva, atunci cand va avea nevoie.

Suprimarea obiceiurilor vicioase este deosebit de importanta: - suptul degetului / degetelor. - alaptarea dupa varsta de intarcare. - dormitul cu pumnul sub obraz. - muscarea/sugerea buzei inferioare (frecvent la fetite)

Ce poate medicul stomatolog sa faca pentru ca dintii de lapte sa nu se carieze, mai ales ca periajul la aceasta varsta intampina greutati?

Nimic mai usor: pur si simplu se pensuleaza pe suprafata dintilor un lac special, adica maselutele se “sigileaza”. Ele vor deveni astfel mult mai rezistente la atacul cariilor. Fara carii, micutul dumneavoastra va avea pofta de mancare, un somn linistit, iar dintii definitivi vor fi albi si sanatosi. Un control la fiecare 6 luni il va familiariza cu medicul, cu atmosfera, castigandu-i increderea. Altfel si la 6-7 ani, copii refuza chiar sa deschida gura. Cu ocazia acestor controale, copiii pot beneficia, in cadrul clinicii stomatologice Smile Dentik, de periaje profesionale cu paste aromate, cu sau fara fluor, special concepute pentru ei, si nu in ultimul rand, care castiga bunavointa celui mic. In plus, se vor obisnui cu zgomotul specific aparaturii noastre.

Reguli de folosire pentru aparatele ortodontice mobile: - Aparatul ortodontic mobil va fi tinut in cavitatea bucala 16 ore pe zi (noaptea si se completeaza ziua pana la 16 ore). - Aparatul nu se poarta in timpul practicarii diverselor sporturi - In timpul meselor, pacientul nu va purta aparatul ortodontic mobil Igienizarea aparatului: - Igienizarea se face la fiecare indepartare din cavitatea bucala - Igienizarea se face prin spalare cu apa si sapun, cu ajutorul unei periute de maini, insistandu-se asupra marginilor, spatiilor dintre fragmente si suruburilor. - Se clateste cu apa calduta.

Igienizarea cavitatii bucale: - Se face la fiecare aplicare a aparatului in cavitatea bucala. - Clatirea gurii cu apa de gura dupa fiecare periaj. - Controlul pentru igienizare profesionala la 3 luni sau oricand este nevoie. - Activarea aparatului ortodontic mobil se face cu cheita speciala primita odata cu aparatul, conform indicatiilor medicului: - Intotdeauna in sensul aratat de sageata, la intervale exacte de timp (conform indicatiilor medicului), seara. - Inainte de activare, aparatul va fi purtat cel putin 1-2 ore.

ATENTIE: nu va fi activat dupa o perioada de repaus. Dupa activare se trece imediat la purtarea aparatului.

Este obligatorie: prezentarea la control atunci cand apar probleme cum ar fi: - Imposibilitatea aplicarii corecte a aparatului, conform indicatiilor primite de la medic - Lipsa de stabilitate a aparatului. - Deteriorarea aparatului. - Durerea.

Va rugam sa ne contactati ori de cate ori aveti nelamuriri sau apare vreo problema Este obligatorie prezentarea la control conform indicatiilor medicului. In primele 7-10 zile de la aplicarea aparatului ortodontic mobil, veti putea resimti o usoara hipersalivatie (exces de secretie salivara) sau dificultati in inghitirea salivei. Aceste mici neajunsuri dispar complet dupa trecerea acestui interval de timp daca aparatul este purtat corect. Se recomanda exercitii de dictie (citit cu voce tare, rar, pronuntand corect cuvintele si repetandu-le pe acelea pentru care exista dificultati). Tablete COREGA

Galerie foto
  • ...