Smile Design by Dr Abboud - Bucuresti

Fatete dentare

Un zambet de Hollywood, cu dinti albi, perfect aliniati si cu forma ideala poate fi obtinut numai cu ajutorul fatetelor dentare.

Fatetele dentare reprezinta lucrari din ceramica integrala Emax, care acopera doar fata exterioara a dintelui, fara a necesita slefuirea acestuia, este deci o tehnica minim invaziva.

Se pot aplica fatete dentare no-prep, adica fara preparea dintelui si fatete dentare prep, care presupun o preparare minima a dintelui in vederea realizarii adeziunii fatetei. Numai in urma unui control la medicul stomatolog, acesta poate decide varinata ideala pentru fiecare pacient, in functie de pozitia dintilor, lungimea si culoarea lor.

Fatetele dentare nu distrug dintele, nu ii pericliteaza rezistenta si nici vitalitatea, daca sunt efectuate de medicul stomatolog cu experienta in medicina dentara estetica.

Fatele dentare reprezinta o solutie medicala estetica, dar care respecta functionalitatea cavitatii bucale. Pentru realizarea fatetelor se face intai o simulare, un “smile design” si impreuna cu pacientul se hotaraste forma si culoarea acestora. Pregatirea dintelui pentru fatetele dentare este minim invaziva, astfel incat dintele nu va fi nicidecum afectat. Dupa cimentarea fatelor poate aparea o usoara sensibilitate din cauza metodelor de cimentare; aceasta difera ca intesitate de la pacient la pacient, este normala si tranzitorie. Fatetele dentare nu necesita o ingrijire aparte, insa este obligatoriu periajul dentar normal si prezentarea la control si igienizare profesionala o data la 6 luni. Fatele dentare pot fi realizate in cabinet din compozit, insa stabilitatea lor coloristica este scazuta si deasemenea forma pe care o putem obtine nu este la fel de frumoasa ca la cele realizate in laborator, de aceea recomadate sunt fatele dentare Emax, care sunt din ceramica, acestea se realizeaza in laboratorul de tehnica dentara, de catre tehnicieni specialisti in estetica dentara, cu ajutorul computerului si masinilor de Cad- Cam care creeaza forme si culori cat mai naturale. Fatetele Emax sunt recomandate atunci cand ne dorim zambetul ideal.

Pentru ca traim intr-o epoca a vitezei, in care timpul a devenit atat de pretios, tot aparatura si tehnologia inovatoare ne ajuta sa putem realiza astazi fatete dentare intr-un timp cat mai scurt, fara vizite multiple la stomatolog, astfel in doar 3 vizite putem obtine pentru pacientii nostri un zambet de revista.

Galerie foto
  • ...