Servicom Prodexim - Hidroizolatii si termoizolatii, Bucuresti

Tehnologii pentru hidroizolatii

In prezent, alaturi de aceasta tehnologie a membranelor bituminoase au aparut si solutii tehnologice noi pentru hidroizolatii terase, cum sint:-Aplicarea de masticuri. Aplicarea de produse din bentonita de sodiu.-Aplicarea membranelor lichide, la rece, cum ar fi cele poliuretanice, acrilice, epoxidice, bituminoase.-Montarea de membrane elastice sau plastice tip EPDM, PVC, TPO, etc.-Combinatii diferite de spuma poliuretanica rigida cu membrane lichide de protectie la UV.-Diferite injectari de rasini sintetice in suprastructura.-Introducerea de diversi aditivi in compozitia betoanelor, sapelor de ciment pentru panta, si a tencuielilor. Toate acestea reprezinta tehnologii care vin sa concureze tehnologia clasica aplicata in hidroizolatii de terase! Fiecare tehnologie raspunde insa partial, intr-o masura mai mare sau mai mica, cerintelor clientilor. Astfel putem critica membranele lichide pentru grosimea mica a stratului (aprox.1 mm); membranele EPDM, PVC, TPO ca nu se fixeaza pe toata suprafata, permitand condensul vaporilor pe intradosul acestor membrane; spuma poliuretanica rigida ca nu rezista la UV; masticurile, rasinile injectate si aditivii de hidroizolare ca sint materiale scumpe relativ la marimea suprafetei de aplicare. Combinarea tehnologiilor este solutia realizarii unei hidroizolatii optime din puncte de vedere ale mai multor criterii, tehnice si economice. Mai jos va prezentam o terasa circulabila, terasa hidroizolata cu doua straturi de membrane bituminoase. In final s-a aplicat o membrana lichida poliuretanica; solutie care a asigurat un aspect placut prin indepartarea denivelarii datorate imbinarii intre membranele bituminoase!

hidroizolatii combinate, bituminoasa si lichida

 O alta combinatie tehnologica pentru hidroizolatii terase este si aplicarea de membrane lichide rezistente UV peste spuma poliuretanica rigida. Membranele EPDM, PVC, TPO, etc, au si ele aplicatii in hidroizolatii de terase, in special pe structuri metalice. Terasele verzi au citeva caracteristici in plus fata de terasele obisnuite! In afara de hidroizolatia clasica, terasele verzi trebuie sa contina straturile urmatoare:1. Stratul vegetal;  2. Substratul vegetativ;  3. Membrana geotextil filtrare apa;  4. Strat drenaj si retinere apa;  5. Membrana anti-radacina;  6. Sistemul termo-hidro-izolator al terasei.

terase verzi

Sistemul teraselor verzi se asociaza cu alei flotante (dale sau deckuri montate pe ploturi reglabile). Astfel se asigura o evacuare a apei pe hidroizolatie si se creaza un ambient deosebit.

terasa verde cu deck

 Hidroizolatii speciale pentru terase sint hidroizolatii realizate cu diferite materiale specifice; masticuri, benzi adezive, aditivi hidrofugi, injectii de materiale care cristalizeaza, mortare de cristalizare, elemente realizate din PVC, cauciuc, etc. Ele au scopul de a hidroizola patrunderile de tevi, rosturile, fisurile, crapaturile, etc. Impermeabilizarea prin aditivare a betonului poate fi eficienta pentru hidroizolarea unui subsol numai cu indeplinirea unei conditii esentiala. Aceasta conditie este sa nu existe discontinuitati in masa betonului. Discontinuitatile pot fi sarme de cofrare, cupoane, segregari rezultate din turnarea betonului. O fisura la nivelul placii de beton a subsolului este un defect major in hidroizolatia fundatiei. In cazul unor defectiuni punctuale in radierul sau diafragmele fundatiei, corectarea se poate face si din interiorul beciului. Solutia presupune membrane, snururi, masticuri, granule bentonitice + masa spaclu pe baza de rasini si substante osmotice care cristalizeaza. Exista si posibilitatea injectarii de rasini sintetice, epoxidice, in zona fisurilor.Aplicarea de membrane bituminoase combinate cu materiale bentonitice, expandabile, este ideala pentru bazinele de apa ingropate; unde presiunea apei actioneaza asupra radierului si diafragmei atit dinspre interior cit si dinspre exterior. Aceasta solutie este optima si pentru subsoluri adinci, de exemplu parcari subterane.

hidroizolatii bentonitice

 La o fundatie, apa patrunde dinspre exteriorul fundatiei prin segregarile din diafragma sau prin radier! Acesta este motivul pentru care este preferabila montarea de membrane hidroizolatoare pe exteriorul fundatiei. Eficenta montarii hidroizolatiei pe exteriorul structurii este evidenta deoarece in acest mod defectele betonului sint izolate! Intotdeauna se poate executa o astfel de hidroizolare dupa curatarea si tencuirea fundatiei!

hidroizolatii fundatii

hidroizolatie fundatie cu membrane bituminoase

 Trebuie mentionat faptul ca odata cu hidroizolarea exterioara a fundatiei, se poate termoizola fundatia, facind astfel si protectie mecanica pentru hidroizolatie. Foarte importanta este si montarea drenajelor la baza fundatiei, inainte de a pune solul peste fundatie! Aceste aspecte sint evidentiate in fotografiile de mai jos:

izolatii termice

drenaj fundatie

Galerie foto
  • ...