Scoala Gimnaziala Nr. 279 - Bucuresti

Istoric

Scoala Gimnaziala Nr.279 este situata în Drumul Taberei, la o intersectie între sectorul 6 si sectorul 5, undeva pe vechiul drum al lui Tudor Vladimirescu spre tabara de panduri, din timpul campaniei lui din 1821.


Drumul Taberei este unul din cele mai linistite cartiere bucurestene, vechi si aerisit,  cu o pondere mare de spatii verzi , fara blocuri înghesuite si aglomerate. Prin urmare în acest cartier nu puteau sa locuiasca decât oameni linistiti, preocupati de bunastarea materiala, dar mai ales spirituala a copiilor lor.
Cartierul beneficiaza de numeroase unitati de învatamânt: 6 licee si 11 scoli generale la care învata peste 10 000 de elevi. Una dintre aceste scoli este si Scoala Gimnaziala Nr.279. Construita în 1973, într-o epoca în care  cresterea  demografica era o politica de stat, a fost dotata, înca de la început ca un edificiu de cultura pentru o zona cu un caracter rural (este  o zona de iesire din oras,la 5 km de comuna Domnesti). A fost dotata cu numeroase sali de clase, laboratoare si cabinete.

În perioada de început, datorita expansiunii catre oras a parintilor, scoala a functionat în 3 si 4 schimburi. Anii au trecut si scoala devenit o „scoala de cartier”, cu elevi ai caror parinti proveneau din familii modeste, de muncitori, apoi, o data cu dezvoltarea cartierului si cu schimbarile politice si economice survenite dupa anii '90 au început si schimbarile din scoala. Populatia scolara a început sa scada, ca peste tot în România, parintii cu posibilitati si cu „pretentii” s-au îndreptat spre scoli de renume din Bucuresti.


Din anul 1999, în urma demersurilor facute de conducerea de atunci, scolii i s-a aprobat programul suplimentar de arte, devenind astfel un centru de interes pentru copii talentati din cartier. Apoi, din  fericire, între anii 2006-2008 scoala a fost cuprinsa în programul B.E.I. de renovare si modernizare. Pe lânga aspectul estetic au fost îmbunatatite dotarile salilor de clase dar mai ales ale laboratoarelor. Au fost deschise laboratoarele A.E.L. si de informatica unde acum se desfasoara lectii atractive si moderne.   Noua înfatisare a scolii si aspectul ei îngrijit, au  influentat foarte mult optiunile  subiective ale parintilor, astfel ca în ultimii ani numarul elevilor este în permanenta crestere.

Galerie foto
  • ...
Categorii
Date de contact
0217773164
Prelungirea Ghencea, Nr. 24, Sector 6, Bucuresti
Distribuie