Scoala Gimnaziala Nr. 280 - Bucuresti

Istoric

1985 este anul în care, într-o toamna blânda, se înfiinteaza o scoala noua în Bucuresti. Situata în cartierul Rahova, constructia prinde repede viata prin prezenta a sute de copii si zeci de cadre didactice.

Scoala Generala Nr.280 pe atunci, devenita ulterior Scoala cu clasele I -VIII Nr.280 „Mihail Sebastian”, cunoscuta în prezent ca Scoala Gimnaziala Nr.280, a evoluat permanent, înscriindu-se, înca din primii sai ani, între scolile cele mai cautate si respectate din Bucuresti.

Obiectivul tuturor, personal didactic, didactic auxiliar, nedidactic si elevi ai scolii, a fost permanent acelasi: performanta, respect, munca în echipa, originalitate, cu alte cuvinte “Excelenta în educatie”. Dovada sunt rezultatele remarcabile ale absolventilor scolii noastre la finalul gimnaziului, admiterea celor mai multi dintre ei în colegii si licee de prestigiu din Bucuresti, precum si devenirea lor ulterioara, multi performând cu succes în medicina, stiinta, arta si în alte domenii, atât în tara, cât si în afara ei.

Performantele deosebite obtinute la olimpiade si la alte concursuri scolare reprezinta o alta carte de vizita a scolii. În scurta sa istorie, multi dintre elevii Scolii Gimnaziale Nr. 280 s-au remarcat la nivel national prin premii obtinute la olimpiadele si concursurile scolare.

Iscusinta si devotamentul cadrelor didactice, implicarea si munca sustinuta a elevilor au condus deseori la rezultate de exceptie. Oferta cursurilor optionale reprezinta înca un motiv cu care ne mândrim. Realizate în urma consultarii dorintelor elevilor si cu sprijinul unor cadre didactice performante si dedicate, cursurile optionale vin în întâmpinarea dorintelor de dezvoltare a elevilor în foarte multe domenii.

De-a lungul anilor, scoala a fost partener direct implicat în derularea multor proiecte extracurriculare: educatie ecologica, educatie pentru sanatate, educatie multiculturala, educatie pentru voluntariat, educatie artistica, educatie antreprenoriala. Totodata, Scoala Gimnaziala Nr. 280 a initiat si derulat parteneriate internationale si nationale cu unitati de învatamânt, precum si cu organizatii si organisme interesate de formarea si dezvoltarea tinerilor elevi.

In prezent, Scoala Gimnaziala Nr. 280, functioneaza cu un efectiv de 1680 elevi, organizati în 57 colective, 34 de clase primare si 23 clase gimnaziale.

Galerie foto
  • ...
Categorii
Date de contact
0214234068
Str. Sergent Gheorghe Donici, Nr. 4A, Sector 5
Distribuie