Scoala de Arta Bucuresti

Despre noi

Scoala de Arta Bucuresti este  o institutie publica de cultura ce functioneaza ca serviciu public de interes local  al Municipiului Bucuresti, aflat în subordinea Primariei Municipiului Bucuresti, fiind succesoare a Conservatorului Regal din perioada interbelica si a carui denumire a fost schimbata ulterior în  Scoala Populara de Arta, prin Hotarârea Consiliului de Ministri al R.P.R nr.1720/1954.

Primaria Municipiului Bucuresti, prin activitatea Scolii de Arta Bucuresti promoveaza si asigura furnizarea de servicii publice de cultura si educatie permanenta, prin desfasurarea de activitati în domeniul cultural, initierea si desfasurarea de programe de învatamânt în domeniul educatiei culturale, activitati de informare si educatie permanenta cu rol în asigurarea coeziunii sociale si a accesului la informatie si educatie în domeniul cultural.

Cursantii Scolii de Arta Bucuresti au vârste cuprinse între 4 ani si 70 de ani, provenind din diverse medii sociale  si etnii. Oameni care au nevoie de a îsi capata siguranta de sine, categorii de cursanti ce vor sa acceada spre o activitate culturala, sau spre diversele posibilitati de a face studii de specialitate (arta teatrala, cinematografie, mass-media, etc.)

Scoala de Arta Bucuresti contribuie la initierea cetatenilor municipiului Bucuresti – beneficiari ai programelor institutiei, în domenii precum artele vizuale, studierea unui instrument muzical, interpretare muzicala vocala de toate genurile, la dezvoltarea talentului si abilitatilor vocationale, aptitudinile beneficiarilor fiind cultivate prin frecventarea cursurilor scolii.

Metoda de desfasurare a fiecarei discipline implica adaptabilitatea expertului în functie de psihologia si personalitatea fiecarui cursant (copil, adolescent sau adult), fiecare cursant fiind unic, metoda de predare devenind unica. Se tine seama de talent, de emotia creatoare a fiecaruia, de nivelul intelectual, psihologic si emotional.

Galerie foto
  • ...
Categorii
Date de contact
0213306700
Str. Cuza Voda, nr. 100,
Distribuie