Sapo General Prest - Vanzare, montare si reconditionare parchet lemn Bucuresti

Aplicare grund parchet

Aplicare grund parchet este prima substanta cu care se trateaza lemnul dupa ce a fost slefuit si pregatit pentru tratare. Rolul grundului este de a acoperi toate asperitatile si porii lemnului si de a permite, astfel, o mai buna aderenta a celorlalte substante de protectie a lemnului. In plus, grundul poate oferi o protectie suplimentara lemnului, prin substantele fungicide si insecticide pe care le contine.

Pentru a putea vizualiza mai multe imagini va invitam sa ne vizitati si pe FACEBOOK.

4. Aplicarea substantei de protectie. Cand s-a uscat grundul, este timpul pentru aplicarea substantei principale de protectie a lemnului. In functie de proprietatile ei, aceasta poate fi bait, lazura sau lac. Iata care sunt principalele calitati ale fiecarei substante in parte:

  • Baitul – este o substanta transparenta folosita pentru tratarea lemnului. E utilizata in cazul in care vrei sa scoti in evidenta fibrele lemnului. Poate contine substante fungicide si insecticide si ofera protectie la intemperii.
  • Lazura – este un bait in care au fost amestecati si coloranti, asadar este o substanta in nuante diferite. Nu acopera definitiv fibra lemnului, care mai poate fi distinsa in ciuda culorii.
  • Lacul – este o substanta colorata care acopera lemnul complet si are un aspect emailat odata ce s-a uscat. Pe langa aspect, ofera si protectie lemnului, dar este folosita in special pentru tratarea lemnului de interior.
Galerie foto
  • ...
  • ...