Romservice Termo Solutions - Service centrale termice, reparatie si instalare

Curatare Instalatii Termice

Este bine cunoscut faptul ca eficienta unui sistem depinde si de curatarea si spalarea corespunzatoare a acestuia, urmate de un tratament cu aditivi pentru a-l proteja de coroziune si depuneri. Acestea se traduc direct in economii pentru dumneavoastra.
Tipul si dimensiunea reziduurilor si murdariei care se gasesc, de obicei, in circuitele centrale de incalzire depind, in mare masura, de vechimea si tipul sistemului si de modul sau de intretinere.

 

Chiar si sistemele noi contin, invariabil, contaminanti si reziduri din fabricatie sau din lucrarile de instalare ale sistemului in timp ce la sistemele vechi, chiar si instalatiile bine intretinute prezinta acumulari mari de murdarie si depuneri. Acestea reduc performanta si eficienta sistemului, de cele mai multe ori, foarte grav.

 

Zonele reci din radiatoare, zgomotul boilerului, tevile blocate, supapele gripate, pompele zgomotoase si infundate sunt indicii clare ale unui sistem murdar.

 

Sarurile dizolvate de calciu, magneziu, fier, cupru, aluminiu si silice existente in apa contribuie la formarea pe suprafetele metalice a depozitelor (crustelor).

 

Concomitent cu diversificarea gamei de instalatii termice, cu cresterea temperaturii si presiunii de operare centralele au devenit mai complexe si efectele impuritatilor de fier, aluminiu, cupru si silice impreuna cu sarurile de calciu si magneziu din apa de alimentare asociate cu diversitatea compozitiei materialelor din care sunt confectionate componentele (conducte, radiatoare, schimbatoare de caldura, etc) precum si situatiile in care in circuit este prezenta si pulberea de magnetita, au inceput sa fie evidente. Pe langa sarurile obisnuite de calciu si magneziu s-au gasit in compozitia crustelor si silicati de fier, aluminiu, calciu si magneziu.

 

Executarea lucrarii de curatare are drept scop eliminarea depunerile de piatra, malurile, magnetita, rugina si alte resturi acumulate in interiorul echipamentelor integrate in instalatiile termice care conduc la scaderea randamentului instalatiilor si cresterea consumului de combustibil. Operatiunea poate fi efectuata prin conectarea directa la racordurile centralei, insa pentru o eficienta crescuta a spalarii, este recomandabila curatarea schimbatoarelor de caldura demontate de pe centrala termica.

Galerie foto
  • ...
  • ...
  • ...
  • ...