El Torito, Restaurant - Bucuresti

Despre noi

Specific mexican,seri de neuitat.

El Torito e un restaurant cu bucatarie mexicana bine asezat al Bucurestiului, de succes, din cate am putut sa-mi dau seama. E vechi, de multi ani intr-o casa mica de pe Iancu Capitanu, aproape de marea biserica Pantelimon si de alt restaurant din Topul Restocracy, indianul Karishma. Si tin minte ca mai era un restaurant langa ele, Les Ottomans, pe care nu l-am mai vazut acum, cand am trecut pe acolo.

El Torito e intr-o casa fara etaj, doua camere destul de mici de-o parte si de cealalta a unui hol in care au barul, si mai au una si la subsol, in care imi este greu sa cred ca se duce cineva. E colorat ca o sorcova, dupa cum se vede si din poze, cu o abundenta de decoruri ludice. E vesel, placut, presupun ca place aproape tuturor, cu mine printre acestia multi. Si terasa e frumoasa, la fel de colorata si de decorata, inchisa ermetic, cred ca se poate sta acolo pana aproape de iarna.

Meniul e destul de lung la El Torito, nici nu stiam ca bucataria mexicana are atatea feluri de mancare. Multa carne, desigur, retete relativ simple, pentru ca bucataria mexicana e una de produse si de ingrediente, nu de retete elaborate.

Nu am avut cu ce sa compar ce mi-au pus in farfurie, fiindca merg extrem de rar la restaurante mexicane, si la cele sud-americane, in general. Insa mi-am imaginat ce altceva mai bun s-ar fi putut face din produsele si ingredientele respective, si nu am gasit multe raspunsuri, asa ca am conchis ca mancarea de la El Torito e destul de buna pentru ceea ce vrea sa fie.

Serviciul a fost tensionat la El Torito, eu si cei trei cheleri, un baiat si doua fete, tineri toti, ne-am displacut inca de la primele schimburi de cuvinte. In special cu una dintre cele doua, care parea sa fie si sefa, ceva, destul de agresiva dupa standardele unor clienti dificili. Insa cu ceilalti clienti interactionau normal si dezinvolt, asa ca imi inchipui ca cei mai multi nu au o problema cu asta.

Preturile normale, ar parea mici masurate cu cele de la restaurantele din centru, insa nici nu poti compara o mancare adesea rudimentara cu cele mai sofisticate. Clienti destui, era aproape plin, rotatia destul de buna, unii plecau si cu ceva la pachet.

El Torito e un restaurant de cartier, printre putinele cu specific mexican in Bucuresti, daca nu chiar singurul. Unul in care oamenii vin sa manance, sa se sature si sa plece, nu mi-a dat nimeni din jur senzatia ca ar fi venit acolo pregatit sa stea si dupa ce burta i se va fi umplut. Si, dupa cum am spus in titlu, sunt sigur ca o buna parte din atractia acestui restaurant vine de la veselia culorilor, fara indoiala.

I-am pus in Topul Restocracy pentru diversitate, in primul rand, fiindca sunt restaurante care au ramas in afara acestei Liste cu cele mai bune 200 de restaurante din Bucuresti in care mananci mai bine decat la El Torito, daca masori doar gustul si nu-l raportezi neaparat la un anumit tip de bucatarie. Si, dupa cum am vazut ca merg lucrurile acolo, cred ca il vom gasi pe El Torito inca multi ani de acum inainte langa mandra Biserica Pantelimon… (GB – apr 2018)

Galerie foto
  • ...
  • ...
Categorii
Date de contact
0212526688; 0728176059
Iancu Capitanu , Nr. 30, Sector 2, Bucuresti
Distribuie