Reparatii-Termopan-Bucuresti.ro

Inlocuire garnituri de etansare

Garnitura termopan mai este denumita si cheder termopan. Aceasta trebuie sa asigure o suprafata de contact perfecta pe tot perimetrul ferestrei termopan indiferent de conditiile atmosferice, soarele arid al verii dar si in gerurile naprasnice ale iernii. Datorita acestor factori, garnitura termopan se uzeaza sau imbatraneste pierdandu-si din calitatile de izolare. Pe langa acestea, factorii de poluare, acizii prezenti in ploi, substantele de curatire pe baza de clor ce se folosesc la stergerea termopanelor fac ca suprafata de contact a chederului termopan sa imbatraneasca. Garnitura termopan se crapa, se macina sau chiar se rupe odata ce s-a uzat. In functie de materialul din care aceasta este produsa durata de viata poate fi mai mica sau mai mare. Principalele materii prime sunt cauciucul poliizoprenic sau cauciucul natural din care se produc cele mai eficiente si durabile garnituri, cauciucul butadien-stirenic (SBR) si cauciucul polibutadienic (BR), produse sintetice poliesterice aceiasi materie prima ca si la anvelopele auto si desigur cauciuc recilat, de slaba calitate din care se produc garniturile cu care sunt echipate standard ferestrele.

Garnituri etansare termopane

Pentru a putea determina daca un sistem de cheder termopan s-a uzat urmatoarele proceduri trebuiesc indeplinite. In prima instanta, la o inspectie vizuala sumara, se poate observa daca laimbinarile de colt ale tocului, cercevelei sau a zonelor de mijloc garnitura s-a strans si au aparut goluri unde nu mai exista suprafata de contact. Alt procedeu este acela de a introduce o foaie de hartie intre garnituri, de a inchide fereastra si, daca prin tragere foaia de hartie iese cu usurinta, inseamna ca garnitura termopan s-a tasat si nu mai produce un contact perfect termoizolator. Alt procedeu mai simplu, este acela de a constata in zile cu vant daca curentii de aer patrund in interior sau, daca exista urme de apa. Prin aceste procedee se poate constata cu usurinta daca chederul termopan este uzat si trebuie inlocuit.

Reparatie garnituri etansare termopane

Singurul remediu pentru repararea unui sistem de garnitura termopan este inlocuirea acesteia cu una noua. Doar asa se poate remedia cu precizie maxima defectele de etanseizare produse de aceasta. Pentru acest procedeu recomandam garniturile ULTRA 6000 si ULTRA 9000. Acestea sunt special conceput pentru reparatii termopane, produse din cauciuc poliizoprenic (natural) de inalta calitate. Sistemul de prindere este conceput special pentru a fi compatibila cu orice model de tamplarie termopan din PVC.

Galerie foto
  • ...