Dr Rares Ignat, Cabinet psihologic Acord Bucuresti

Anxietate-depresie

Cand anxietatea si depresiapun stapanire pe felul tau de a fi

e timpul sa apelezi la un sprijin specializat

Majoritatea oamenilor trec prin perioade de ingrijorare / anxietate sau prin perioade de tristete / depresie, de dezamagire semnificativa. Am putea spune ca tristetea si nelinistea fac parte din natura umana. E insa doar partial adevarat. Atunci cand depresia sau anxietatea ‘pun stapanire’ pe programul zilnic al persoanei respective, cand impiedica persoana sa realizeze activitati ce odinioara ii faceau placere, nu mai fac parte din uzual, indiferent de cat de mari ar fi obstacolele cotidiene. E momentul sa fie consultat un specialist in sanatate mintala.

Psihoterapeutul e unul dintre specialistii in sanatate mintala ce te sprijina sa depasesti obstacolele depresiei si anxietatii. Exista mai multe forme de psihoterapie, insa cele mai eficace incearca sa inteleaga cum sunt interconectate emotiile noastre, cu gandurile si comportamentele, constiente sau subconstiente.

O abordare psihologica echilibrata

cu focus atat pe interactiunile cu cei din jur cat si pe individualitate

Unii psihoterapeuti sunt mai orientati catre zona de emotii, catre starea de spirit, altii catre ganduri sau catre comportamente. Unele psihoterapii sunt mai orientate catre individ. Altele catre psihologia sociala si catre modul in care persoana interactioneaza cu mediul inconjurator. Unele psihoterapii sunt mai orientate catre trecut, catre ceea ce s-a intamplat in perioada timpurie a vietii. Alte terapii sunt mai degraba ancorate in prezent.

Ca psihoterapeut de orientare sistemica, prefer o abordare psihologica echilibrata, care urmareste atat interactiunile cu cei din jur cat si trasaturile de personalitate individuale, ca element cheie in felul in care sunt abordate relatiile umane. Incurajez persoana sa-si caut initial rezolvarile in prezent, dar nu ezit sa explorez rolul evenimentelor timpurii in generarea circumstantelor actuale. In cabinetul psihologic, caut echilibrul si in felul in care abordez relatia ganduri-emotii-comportamente.

Galerie foto
  • ...