Simona Jeles, Psihoterapeut si psiholog Bucuresti

Depresie

Depresia este o afectiune care te invadează fără să-ti dai prea bine seama De Ce. Afla Totul despre Depresie si Cum Poti sa Scapi de Ea.

Ce este depresia? – iata o intrebare la care nu s-a dat un raspuns foarte clar, desi s-au facut multe studii in domeniu. Este o afectiune greu de diagnosticat datorita implicatiilor sale multiple si a felului in care se impleteste cu alte boli psihosomatice. In astfel de situatii pacientul se recupereaza mai greu si necesita un tratament complex. Acesta include medicamente, terapie personalizata si sustinere de grup. Daca pacientul este motivat si perseverent reusita este garantata.

Intr-o prima faza depresia se poate manifesta ca o tristete si crezi ca poate e trecatoare. Te simti obosit, epuizat si interesul tau fata de activitatile curente scade. Poate fi catalogata drept astenie daca depresia coincide cu schimbarea anotimpurilor sau cu o perioada cu vreme rece si cenusie. Nu-ti mai plac lucrurile care alta data iti placeau, dar asta nu pare neaparat ingrijorator. Pana la urma interesele se mai schimba, nu e obligatoriu sa ramana aceleasi pe toata durata vietii. Dar cu putina atentie pacientul realizeaza ca ceva nu e in regula cu sine si e necesar sa ceara ajutor.

Galerie foto
  • ...