Tatomir Bernard, Cabinet Individual de Psihologie Bucuresti

Articole

Dificultatile unui parinte
Dificultatile unui parinte care isi creste singur copilul Cu siguranta nimeni nu isi doreste sa fie in pielea unui parinte singur. Nimeni nu isi doreste sa priveasca fata trista si dornica a propriului copil atunci cand intreaba unde este celalalt parinte. Si sunt la fel de sigur ca nimeni nu isi doreste sa simta neputinta unui parinte singur care nu stie cum isi poate ajuta copilul. Din pacate, lipsa acestei dorinte nu ne impiedica sa dam piept cu realitatea dura in care parintii singuri se ..
Comunicare: Nu raspunde tacerii cu tacere!
Exista oameni care considera ca refuzul de a vorbi despre o problema cu care se confrunta este mult mai benefic decat sa spuna ceva ce s-ar putea sa regrete mai tarziu. Insa aceasta atitudine nu este nici pe departe o solutie. Nu pentru o relatie sanatoasa. De fapt, refuzul de a vorbi despre ceva ce ne deranjeaza indeparteaza toate posibilitatile de a gasi o rezolvare. S-ar putea ca in unele momente sa simtim ca nu este nimic mai distant decat umarul rece de langa noi. Ignorarea unei persoane ..
Controlul excesiv si partea lui negativa.
Mania controlului este un fenomen intalnit in special in randul persoanelor care incearca sa dirijeze actiunile si comportamentele celorlalti astfel incat acestia sa actioneze conform propriilor asteptari. Controlul este cel mai adesea o reactie a fricii. Oamenii care se lupta cu mania controlului se tem adesea ca vor ajunge sa fie la mila celorlalti. Mania controlului se poate dezvolta in urma unor evenimente traumatice care au dat nastere sentimentelor de neputinta si haos, ceea ce a determi..