Syscom Metering - Automatizari industriale, sisteme de masurare Bucuresti

Lucrari realizate de firma noastra

...
Rampa incarcare silicat de sodiu lichid

Client: CIECH Romania

Capacitate incarcare 80 m3/hNumar de posturi incarcare 2Componenta rampa:-skid incarcare compus din;debitmetre(krone),valve control debit(Sectoriel),indicatoarrede presiune,indicatoare de temperatura,calculatoare de debit(TE 550 sampi)-structura rampa acces operare cu scari rabatabile pentru acces cisterne si brate rabatabile pentru umplere cisterne.-tablou electric si automatizare

...
Panou fiscal de masurare gaze naturale Band

Syscom 18 a realizat un panou fiscal de masurare gaze naturale la Sarmasel, apartinand companiei Romgaz.Panoul fiscal propus de Syscom 18 consta intr-o linie de masurare de 12' / ANSI 300, echipat cu un contor cu ultrasunete tip ALTOSONIC V12, producator KROHNE Germania, traductor de presiune si traductor de temperatura produse de ROSEMOUNT-EMERSON, pentru a se realiza corectia cantitatilor de gaze la conditiile de referinta.Pentru realizarea procedurii de proving, este prevazut un contor cu turbina tip SM-RI-X Elster-Instromet inseriat cu contorul cu ultrasunete. Contorul cu turbina este prevazut de asemenea cu traductoare proprii de presiune si temperatura.Pentru masurarea-contorizarea gazelor naturale in unitati de energie, panoul foloseste compozitia gazului de la gazcromatograful on-line tip NGC 80296 fabricatie ABB Totalflow USA.Panoul este prevazut cu robineti actionati electric cu comanda din sistemul de supervizare al panoului.Tabloul electric aferent sistemului de masurare fiscal contine un calculator de debit Flow-X si un sistem de supervizare construit pe platforma software eXlerate de la SpiritIT Olanda. Sistemul de supervizare comunica cu calculatorul de debit si cu gazcromatograful on-line. Datele principale furnizate de ansamblul fiscal sunt transmise mai departe in intranetul Romgaz.

...
Statia de masurare a gazelor naturale

Syscom 18 a pus in functiune statia de masurare a gazelor naturale pentru Hunt Oil Company in Romania Syscom 18 a incheiat cu succes Proiectul Statiei de Masurare a Gazelor Naturale de la Padina Nord 1, al carei beneficiar este Hunt Oil Company of Romania.Proiectul a constat in proiectarea, executia, testarea si livrarea unui skid de masurare a gazelor naturale.Intregul skid a fost proiectat la clasa de presiune ANSI600 si DN150 si are in componenta sa un filtru iar sistemul de masurare este compus din contor cu turbina FLUXI 2000 TZ, insotit de calculator de debit Flow-X, si traductoare de presiune si temperatura Emerson. Intregul sistem de masurare este certificat conform Directivei 32/2014 (MID) si a HG 711/2015. In completarea sistemului de masurare a fost instalat un Gaz Cromatograf NGC8209 care furnizeaza on-line compozitia gazelor naturale pana la C9+ si a punctului de roua hidrocarburi.La partea de iesire din skid, ca element de siguranta, a fost montat un robinet cu inchidere automata (SDV) in caz de defectiuni in amonte, care poate fi comandat si din camera de comanda. De asemenea, skid-ul este protejat la scapari de gaze sau flacara prin senzori dedicati care isi transmit semnalul la PLC. Soft-ul PLC controleaza functionarea skid-ului de masura.Intregul skid este proiectat pentru a lucra independent, nefiind necesara prezenta unui operator uman. Toti parametrii importanti ai skid-ului sunt transmisi prin fibra optica la camera de comanda aflata la statia de uscare a gazelor naturale. Robinetul de inchidere (SDV) va fi actionat automat cand senzorii de detectie gaze si flacara se vor declansa sau in cazul unei caderi de presiune accidentale.

...
Primul skid cu destinatia Abu Dhabi

23/12/2015 Syscom-18 livreaza primul skid cu destinatia Abu DhabiLa mijlocul lunii Decembrie a.c., Syscom-18 a finalizat si urmeaza sa livreze primul skid cu destinatia finala AbuDhabi, din cele patru care fac obiectul contractului. Proiectul implica proiectarea, productia, testarea, calibrarea, ambalarea specifica pentru conditii marine, start-up-ul si punerea in functiune a patru sisteme off-shore de incarcare a motorinei in cisterne, avand ca destinatie patru insule artificiale din Golful Persic.Beneficiarul este compania Zakum Development Company (ZADCO), proprietarul campului petrolier offshore Upper Zakum, care este al patrulea camp petrolier ca marime din lume si totodata a doua cea mai mare platforma petroliera offshore la nivel global. Proiectul curent- UZ750 - prespune constructia a patru insule artificiale care vor cuprinde atat facilitati de procesare, cat si platforme satelit. Se estimeaza ca proiectul, sustenabil pe parcursul a 25 de ani, va creste capacitatea totala de productie a campului petrolier la 750,000 de barili pe zi.In cadrul acestui amplu proiect de dezvoltare a campului petrolier Upper Zakum, Syscom-18 este unul dintre contractori. Proiectarea primului skid a fost in totalitate realizata de echipa Syscom-18, incluzand simulare 3D, programare PLC si dezvoltare HMI. Asamblarea, cablarea, testarea, calibrarea, precum si ambalarea in conformitate cu conditiile de mediu marin, toate au fost derulate la fabrica de productie a companiei.

...
Statia fiscala Ungheni din cadrul gazoductului

03/09/2014 Syscom 18 a finalizat statia fiscala Ungheni din cadrul gazoductului Iasi - UngheniLa finele lunii August 2014, compania Syscom 18 a finalizat o noua lucrare importanta in piata de gaze naturale: sistemul de masurare fiscala si automatizare de la SMG Ungheni - Repubilca Moldova.Dupa finalizarea proiectelor similare de la SMG Giurgiu ? Romania si SMG Ruse ? Bulgaria, experienta companiei noastre in domeniul masurarilor fiscale pentru statiile de gaze naturale de mare capacitate ne-a permis realizarea unui nou proiect important pentru interconectarea Romaniei cu tarile vecine, in ceea ce priveste gazele naturale.Statia de Masurare Gaze naturale Ungheni va permite masurarea-contorizarea gazelor naturale pe care Romania le va livra catre Republica Moldova, incepand cu 1.09.2014.Capacitatea aceste statii este de 1,5 miliarde de m3/an avand in componenta trei linii de masurare de 12? precum si o linie de control de aceleasi dimensiuni.Conform temei de proiectare, s-au realizat sisteme de masurare redundante, in sensul ca fiecare linie de masurare principala este prevazuta cu cate doua sisteme de masurare ?contorizare cu functionare permanenta si cu precizie de masurare identica.Astfel, fiecare linie de masurare principale este echipata cu debitmetre cu ultrasunete tip Flowsic Quatro-Sick Germania (debitmetre duble) cu o precizie de masurare mai buna de 0,1%, iar linia de control cu un debitmetru cu turbina tip SM-RI-X Elster Germania.Sistemele de masurare volumetrica sunt completate cu traductoare de presiune si temperatura Rosemount ? Emerson, precum si cu convertoare de volum de gaz tip FLOWX/P produse de compania olandeza SpiritIT.Analiza gazelor naturale se realizeaza prin intermediul unui gazcromatograf on-line tip Encal 3000 produs de Elster Germania, a unui analizor on-line pentru punctul de roua apa si hidrocarburi produs de Michell UK si de catre un densimetru on-line tip GDM Emerson. Alaturi de sistemul de masurare fiscala livrat, furnitura Syscom 18 a mai inclus si sistemul de automatizare pentru intreaga statie de masurare compus din PLC Siemens precum si serverele aferente Siemens ? SIMATIC precum si tabloul pentru comuncatii date. 

Categorii
Date de contact
0722295077 (Director, Ion Andronache); 0213112142
Calea Plevnei , 139 A, Sector 6, Bucuresti
Distribuie