Cosmescu For - Foraje de alimentare cu apa, Bucuresti

Foraje puturi apa de adancime medie

...
Foraje puturi apa

In ultimul deceniu compania noastra a realizat sute de puturi pentru a alimenta cu apa o gama larga de clienti, incepand de la cele pentru uz casnic pana la cele pentru clienti cu profil industrial. Ne folosim de experienta acumulata pentru a pune la dispozitia clientilor nostrii sisteme de la cheie, oferind o gama de lucrari gandite profesional, construite si intretinute la standarde inalte. Executam foraje puturi apa pentru municipalitate, nevoi industriale sau nevoi casnice oriunde ar fi nevoie de noi.

Serviciile necesita imbinarea tehnicilor de hidrogeologie si inginerie, datorita metodelor de foraje, marimea si tipul echipamentelor depinde de adancimea si formatiunile geologice intalnite la locul proiectului. Cosmescu For detine echipament si personal calificat pentru a determina conditiile geologice si caracteristicile freatice ale zonei permitandu-ne sa va consultam in privinta locatiei proiectului.

Specialistii spun ca apa din prima panza freatica nu intra in discutie in nici un caz, a doua panza este si ea inca cu impuritati, de abia a treia panza freatica este cea buna pentru consum. Din cauza agriculturii si a ploilor acide, toate panzele freatice de suprafata din tara nostra (si nu numai) sint infestate cu nitrati peste limitele admise. Motiv pentru care oferim populatiei puturi forate la adancimi medii si mari pentru a obtine apa potabila. Rugam a nu se confunda fantanile sapate la adancimi mici (de maxim 20 m care capteaza apa din prima panza freatica), cu puturile sapate la adancimi medii si mari care capteaza cel putin al doilea strat.

Fiecare santier / foraj este supervizat de un inginer cu experienta in foraje care decide in timp real toate detaliile executiei , adica

  • litologia solului si adancimea la care se opreste saparea
  • diametrul de largire/sablonare
  • pozitia si tipul de filtre ce urmeaza a fi instalate
  • pozitia centrorilor
  • granulatia puietrisului filtrant s cantitatea necesara
  • masoara pozitia pietrisului pentru a cimenta la adancimea corecta.
  • stabileste toti parametrii si operatiile necesare pana la limpezirea completa a apei
  • face masuratorile de debit, denivelare , etc pentru a intocmi corect si complet fisa forajului
  • intocmeste recomandarile de echipare si exploatare a forajului de alimentare cu apa .

Folosim materiale de prima calitate (filtre din fabrica, centrori, pietris cuartos cu granulatia adaptata granulometriei acviferelor.

...
Foraje puturi apa de adancime medie

Puturile de adancime medie  (150 m – 300 m) se construiesc la cel de al treilea strat freatic (acvifer) si vor fi tubate pe tub PVC de înalta presiune pn 12,5 bar în diametru de 110 mm , 125 mm , 140 mm  si  160 mm.

Aceste puturi se vor alimenta cu apa numai din cel de al treilea strat acvifer celelalte straturi acvifere întilnite vor fi segregate (izolate) de restul aductiunii prin practicarea unui  inel  de ciment pe sectiunea forajului deasupra celui de al  treilea strat freatic.

Debitele extrase oscileaza în functie de aportul freatic în acel areal si sunt cuprinse între 0,6 1/s  si 1,9 1/s , recomandarile de exploatare si extractie facandu-se dupa determinarea parametrilor tehnici ai forajului, respectiv HHs (înaltime hidrostatica), HHd(înaltime hidrodinamica), Q(debit maxim).

In functie de parametrii tehnici ai putului si consurnatorii de apa ce urmeaza a fi satisfacuti (bucatarii ,bai, gradini) se vor face recomandari asupra elementelor de extractie (pompe ,hidrofor, rezervor).

In cel de al treilea strat freatic apa va intra în aductiune prin lateral (fundul putului fiind astupat) prin fante care vor fi  „ imbracate în pietrisuri de sablaj de l mm-3 mm .

Se acorda garantie  pe  o  perioada  de  36 luni*  de  la  punerea  în  exploatare  asupra integritatii coloanei de lucru (PVC) si aspura debitului de apa existent cu conditia respectarii  conditiilor  de exploatare scrise.

Va putem realiza si solutia finala pentru exploatare,respectiv constructie caminachizitie si instalaresolutie de pompare in regim hidrofor pentru care de asemenea oferim garantie.

Executam foraje de alimentare cu apa si foraje absorbante pentru pompe de caldura si climatizare geotermale. De asemenea executam foraje geotehnice si hidrogeologice precum si foraje de urmarire prin care facem evaluarea zacamintelor minerale si acvifreatice.

  • Foraje puturi apa de mica adancime cu minimul fiind de 1 m iar maximul fiind de 150 m.
  • Foraje puturi apa de adancime medie minimul fiind de 15 0m iar maximul fiind de 300 m.
  • Foraje puturi apa de mare adancime minimul fiind de 300 m iar maximul fiind de 3000 m.