Mobile Vet-cabinet veterinar-Bucuresti
Cosmetica veterinara
Daca animalul are blana incalcita si plina de ghemotoace, va asteptam la clinica veterinara Mobile Vet, unde va asteapta personal specializat in cosmetica si frizerie. In plus, Medicii de la Mobile Vet va vor da informatii despre cat de des este necesar tunsul animalului dumneavoastra, in functie de rasa si de rata cresterii parului.
Aspectul blanii animalului are legatura cu starea acestuia de sanatate. Astfel, un animal cu blana incalcita este posibil sa prezinte probleme dermatologice.
Vrei sa iti tunzi animalutul? Suna pentru programare! 0768.893.893 sau 0728.522.255
Blana tocita sau lipsa acesteia pe anumite portiuni pot indica prezenta unor probleme de sanatate ce trebuie investigate de medicul veterinar.
Ingrijirea si intretinerea regulata a blanii animalului va va permite sa observati si sa depistati din timp aparitia unor eventuale probleme.
Sunt doua metode pentru a curata blana animalului dumneavoastra: periajul (se poate efectua oricat de des) si spalarea.
Printr-o spalare regulata, parul in exces si mirosurile neplacute sunt eliminate, iar cainele dumneavoastra se va obisnui cu aceasta activitate si o va percepe ca fiind una placuta.
Pentru majoritatea cainilor, toaletarea este recomandata cel putin o data pe luna.
In functie de rasa animalului, difera atat frecventa de spalare cat si samponul folosit. La Mobile Vet, medicii nostri specialisti va vor oferi informatiile necesare ca imbaierea animalului dumneavoastra sa fie cat una confortabila si desfasurata in bune conditii.
Toate etapele toaletarii sunt importante, insa perierea este un aspect de baza al ingrijirii si curatarii blanitei.
Frecventa minima cu care trebuie efectuata aceasta activitate depinde de tipul de blana al animalului dumneavoastra.
Astfel, animalele cu blana lunga necesita periere zilnica, cele cu blana de lungime medie necesita periere saptamanala, iar la cele cu blana scurta perierea poate fi si lunara.
Animalutul tau are nevoie de o periere profesionala? Suna acum! 0768.893.893 sau 0728.522.255
In perioada de naparlire, cu cat perierea se face mai des, cu atat cainele va scapa mai repede de parul care ii cade.
O perierea frecventa si temeinica ajuta pielea sa respire mai bine si stimuleaza circulatia periferica a tegumentului, iar cainele va avea o blana curata, frumoasa si sanatoasa.
Perierea va ajuta sa curatati blana animalului, sa scapati de parul in exces, sa depistati din timp eventualele probleme dermatologice si prezenta parazitilor externi care pot scapa neobservati.
Taierea ghearelor este o operatiune de toaletare ce trebuie facuta regulat(1-2 luni).
Daca nu sunt taiate la timp, ghearele ii pot provoca dureri cainelui dumneavoastra si il vor deranja in timpul mersului. Fiind prea lungi, acestea se pot rupe, infecta, incarna sau exfolia.
Vrei sa ii tai gherutele animalutului tau? Suna pentru programare! 0768.893.893 sau 0728.522.255
Ca regula generala, este ideal ca unghiile sa fie la nivelul pernutelor, acestea trebuind taiate cand observi ca ating podeaua, fac zgomot in contact cu suprafetele dure sau se agata.
Un caine cu gheare netaiate la timp se va zgaria atunci cand se scarpina si va strica obiectele cu care intra in contact.
Daca observati ca animalului dumneavoastra ii creste par in canalul auricular, este indicat sa il duceti in mod regulat la un cabinet de cosmetica pentru a-i taia parul din urechi.
Pentru a evita afectiunile auriculare, medicii de la Mobile Vet va asteapta regulat cu patrupedul ca sa ii fie curatate urechile. Astfel vor fi eliminate urmele de murdarie si ceara si veti observa din timp orice problema de sanatate ar putea sa apara la nivelul urechii.
Animalutul tau necesita curatarea urechilor? Suna pentru programare! 0768.893.893 sau 0728.522.255
Recomandam ca saptamanal sa verificati starea de sanatate a urechilor companionului dumneavoastra. La rasele cu urechi lasate este necesara si curatarea saptamanala, nu doar verificarea.
Daca observati ca animalul scutura des din cap, se scarpina excesiv, are iritatii si secretii sau prezinta o sensibilitate crescuta la nivelul urechii, va recomandam sa consultati un medic veterinar deoarece este posibil sa fie vorba despre o infectie.
Vidarea glandelor perianale la caine este un proces fiziologic ce are loc in mod natural (cand cainele defeca, este speriat sau se rostogoleste in joaca).
Cand acest lucru nu se realizeaza in mod natural, este necesara interventia prin procedeul de vidare artificiala.
Animalutul tau necesita vidarea glandelor perianale? Suna acum! 0768.893.893 sau 0728.522.255
Un caine poate trai toata viata fara a fi necesar acest procedeu, insa, daca observati ca animalul dumneavoastra se taraste pe fund, se linge excesiv in zona perianala sau are o stare de disconfort generala, va asteptam la cabinetul veterinar Mobile Vet, unde medicii nostri specialist ii vor reda starea de confort prin vidarea glandelor perianale.