MEDICARE TECHNICS Distribuitor produse pentru radiologie Bucuresti

Sterilizare si Dezinfectie

...
Echipamente de Sterilizare de joasa temperatura

Echipamente de Sterilizare de joasa temperatura – cu Vapori de Peroxid de Hidrogen

Sterilizarea cu vapori de peroxid de hidrogen este cea mai noua si cea mai rapida metoda de sterilizare. AMSCO-STERIS Corporation a folosit initial (anii 1980) aceasta metoda pentru sterilizarea incintelor, aplicand principiul “Controlul infectiilor prin prevenirea acestora”. Apoi aceasta metoda a fost extinsa ulterior si pentru sterilizarea instrumentelor si dispozitivelor medicale.

Sterilizatorul V-Pro 1 cu vapori de peroxide de hydrogen a fost lansat de firma AMSCO-STERIS Corporation, la finele anului 2007.Sterilizarea cu vapori de peroxid de hidrogen (H2O2) este cea mai rapida si netoxica metoda de sterilizare la joasa temperatura. Un ciclu complet de sterilizare dureaza maxim 60 minute, iar compusii rezultati sunt oxigen si apa. Dupa sterilizare materialele pot fi utilizate fara restrictii. Fiind o tehnologie mai noua echipamentele sunt mai scumpe, dar un calcul eficienta – cost arata un avantaj net al utilizarii acestora.

Diferenta majora dintre sterilizatoarele produse de AMSCO-STERIS Corporation si celelalte, cunoscute si ca “sterilizatoare cu plasma”, consta in modul de control al umiditatii din camera de sterilizare, pe timpul ciclului de sterilizare. Astfel, sterilizatoarele cu plasma, desi au acelasi sterilant, in faza de uscare utilizeaza energia electromagnetica, produsa de un generator de radiofrecventa de mare putere, pentru a produce plasma si a usca astfel picaturile remanente de peroxid de hidrogen. Deci plasma se foloseste exclusiv pentru uscare si nu are nici un rol in faza de sterilizare.

Sterilizatoarele V-PRO 1, produse de AMSCO-STERIS Corporation nu necesita plasma pentru uscare, deoarece umiditatea este controlata pe toata durata unui ciclu de sterilizare, de unde si avantajele folosirii acestuia: camera mare de sterilizare (136 litri); consum mai mic de energie electrica; nu are radiatii secundare; nu are elemente consumabile care trebuie inlocuite periodic; nu este necesara pozitionarea specifica a materialelor in cosul de sterilizat; pot fi sterilizate dispozitive electronice, fara a fi deteriorate de campul electromagnetic foarte puternic sau de umiditate; in cazul detectiei materialelor de sterilizat ude, procesul de sterilizare continua si indeparteaza automat particulele de apa detectate.

Sterilizatoarele V-PRO 1+, produse de AMSCO-STERIS Corporation este varianta mai rapida a celui mai de sus mentionat.

Sterilizarea cu vapori de peroxid de hidrogen este cea mai noua si cea mai rapida metoda de sterilizare. AMSCO-STERIS Corporation a folosit initial (anii 1980) aceasta metoda pentru sterilizarea incintelor, aplicand principiul “Controlul infectiilor prin prevenirea acestora”. Apoi aceasta metoda a fost extinsa ulterior si pentru sterilizarea instrumentelor si dispozitivelor medicale.

Sterilizatorul V-Pro 1 cu vapori de peroxide de hydrogen a fost lansat de firma AMSCO-STERIS Corporation, la finele anului 2007.

...
Echipamente de Sterilizare de joasa temperatura

Echipamente de Sterilizare de joasa temperatura – cu Oxid de Etilena

Sterilizarea cu oxid de etilena este una din metodele curent aplicate materialelor care nu pot fi sterilizate prin metoda cu aburi sau alte metode mai nou aplicate in departamentele centrale de sterilizare. Indelung contestata in ultima perioada datorita unor potentiale efecte ale oxidului de etilena, aceasta ramane insa una din cele mai eficace si ieftine metode de sterilizare folosite.

Sterilizatoarele cu oxid de etilena comercializate de noi sunt produse de catre AMSCO-STERIS Corporation si pre-zinta, in proportie de 100%, siguranta in utilizare si a materialului procesat prin aceasta metoda. Acest lucru este demonstrat de cele peste 60 de sterilizatoare care functioneaza in prezent, in spitalele romanesti, fara incidente.

Sterilizarea cu oxid de etilena este adresata in special materialelor termosensibile si se realizeaza la 540C sau 380C . Sterilizatoarele/aeratoarele produse de compania AMSCO-STERIS Corporation asigura o sterilizare in conditii de siguranta maxima (camera de sterilizat are presiune negativa pe toata durata de derulare a unui ciclu), cu costuri reduse si cu posibilitatea de utilizare a materialelor imediat dupa terminarea ciclurilor de sterilizare.

Oxidul de etilena, in contact cu aerul se descompune in compusi netoxici si care nu polueaza atmosfera. Pentru a putea folosi direct materialele sterilizate, acestea sunt aerate fortat, la sfarsitul fiecarui ciclu de sterilizare, minim 12 ore. Singurul dezavantaj al acestei metode este timpul total al unui ciclu de functionare care este in jur de 15—16 ore.

Siguranta utilizarii este data de mai multe elemente:

  • Envirogard Exhaust System, care asigura evacuarea eventualelor urme accidentale de oxid de etilena in camera de sterilizare, cand este deschisa usa sterilizatorului/aeratorului.
  • Utilizarea de cartuse, cu agent de sterilizare, de unica folosinta. Perforarea automata a cartusului nu se realizeaza pana cand nu sunt indeplinite toate conditiile pentru ca sterilizarea sa fie eficace si sigura.
  • Microprocesorul incorporat in sistemul de control al sterilizatorului/aeratorului care monitorizeaza automat starea echipamentului si indeplinirea tuturor conditiilor de siguranta .
  • Oxidul de etilena se evacueaza direct in atmosfera, printr-o conducta, a carei capat deschis se pozitioneaza in afara cladirii, la minim 8 metri de orice fereastra.

...
Role si Pungi pentru Împachetat

Rolele si pungile folosite pentru impachetare sunt rezistente si ofera siguranta la procesare, depozitare si transport.

Acestea sunt confectionate din hartie medicala si un film din plastic multistrat transparent.

Stratul de hartie a fost supus unui tratament de suprafata, care sa permita termosudarea uniforma si constata, dar sa si reduca des-prinderea si formarea rosturilor de fibre, atunci cand este deschisa.

Contin indicatori chimici de monitorizare a sterilizarii; acestia sunt localizati in afara zonei de impachetare, pentru a preveni pigmentul impreganat sa ajunga la produs.

Pe fiecare rola sau punga apar trecute: producatorul, marca, codul, numarul de lot si directia de deschidere. Inafara de pungile autosigilante, restul produselor sunt usor de lipit, cu orice masina de sigilat.

 

 

TIPURI:

 

  • ROLE CU SAU FARA PLIU: se pot utiliza la sterilizarea cu abur si oxid de etilena; doar latimea este predefinita; lungimea se alege in functie de necesitati; bucata de rola (punga), care urmeaza a fi folosita ,trebuie sigilata la ambele capete.
  • PUNGI CU SAU FARA PLIU: se pot utiliza la sterilizarea cu abur si oxid de etilena; latimea si lungimea sunt predefinite; punga trebuie sigilata doar la un capat.
  • PUNGI AUTOADEZIVE: se pot utiliza la sterilizarea cu abur si oxid de etilena; latimea si lungimea sunt predefinite; punga nu necesita sigilare.
  • ROLE FARA PLIU TYVEK: se pot utiliza la sterilizarea cu oxid de etilena, plasma si raze gamma; doar latimea este predefinita, lungimea se alege in functie de necesitati; bucata de rola (punga), care urmeaza a fi folosita, trebuie sigilata la ambele capete.

 

  • Producator: STERIS CORPORATION  / BROWNE -  ANGLIA
  • Perioada de valabilitate: 60 de luni de la data fabricarii

...
Hartie de împachetat

Hartia de impachetat este potrivita pentru impachetarea articolelor; este rezistenta si ofera siguranta la procesare, depozitare si transport.

Se poate utiliza la sterilizarea cu abur, oxid de etilena si plasma.

Aceasta este confectionata din hartie medicala din polipropilena netesuta si prezinta micropori, care lasa agentul sterilant sa patrunda in pachet, inchizandu-se apoi dupa racire, pastrand astfel materialul steril.

Este rezistenta / impermeabila la apa (cea albastra) si alcool (cea verde),  prevenind astfel migrarea bacteriilor.

Deasemenea, este usor de impaturit, ia forma dorita si nu are memoria formei.

  • Producator: STERIS CORPORATION  / BROWNE -  ANGLIA
  • Perioada de valabilitate: 60 de luni de la data fabricarii

Categorii
Date de contact
0212226774; 0740556620; Fax 0212226714
Str. Valea Merilor, nr. 30, sector 1,
Distribuie