Centrul Medical Gral Medical - Bucuresti

Radiologie si Imagistica Medicala

...
Computer Tomograf (CT)

Computer tomografia (CT) este metoda imagistica in care, cu ajutorul unui fascicul colimat (ingustat) de raze X, se produce imaginea unui plan selectat din regiunea de interes. Aparatul Siemens SOMATOM EMOTION 6 are achizitie de tip spiral, cu 6 sisteme de detectori, permitand astfel evaluarea nativa oricarui segment corporal, atat a partilor moi, cat si a segmentelor osoase cu reconstructii tridimensionale. Softul aparatului permite executarea protocoalelor speciale cu inalta rezolutie pentru orbita, hipofiza, sinusuri ale fetii, reconstructie 3D pentru dinti, proteze. Achizitia cu administrarea substantei de contrast permite evaluarea leziunilor de tip inflamator, tumoral si a patologiei vasculare la nivelul zonei care se doreste examinata. Aparatul prezinta un ?smart detector? care permite ajustarea dozei de radiatie in functie de tipul de tesut scanat, astfel incat doza totala de iradiere este redusa de 3 pana la 4 ori fata de alte aparate care nu poseda acest tip de detector. Cu ajutorul acestui aparat se pot face mai multe tipuri de investigatii: scanari cerebrale, angiografii cerebrale, scanari toraco-abdominale, angiografii pe sistemele arteriale centrale, flebografii, scanari membre superioare si inferioare cu evaluarea angiografica a acestora, reconstructii scheletale tridimensionale. Beneficii: ? CT ofera detalii anatomice excelente ale organelor si tesuturilor; ? CT este nedureroasa si non-invaziva; ? CT este rapida si, in caz de traumatisme, poate salva viata pacientului prin precizia diagnosticului; ? CT stabileste in multiple situatii daca este nevoie sau nu de tratament chirurgical ulterior; ? CT este foarte utila in ghidarea procedurilor interventionale sau a radioterapiei

...
Mamograf

Mamografia este metoda prin care se vizualizeaza glandele mamare (sanii), utilizand un sistem care emite o doza redusa de radiatie X. Mamograful Siemens MAMMOMAT 1000 este util atat pentru screening, cat si pentru diagnostic. - Utilizeaza o cantitate foarte mica de radiatie X - Ofera o compresiune optimizata a sanului Beneficii: ? Detectarea cancerului mamar de mici dimensiuni cand acesta nu determina simptomatologie; ? Detectarea oricarui tip de tumora mamara (benigna sau maligna)

...
Imagistica prin rezonanta magnetica (RMN)

RMN este metoda de explorare imagistica prin care se obtin sectiuni tomografice cu grosimi de 1-30 mm in oricare plan al spatiului, prin utilizarea unor impulsuri de radiofrecventa intr-un camp magnetic intens si omogen. Aparatul Siemens MAGNETOM ESSENZA detine secvente speciale pentru angiografia sistemului carotidian, vertebro-bazilar, aortei si ramurilor sale si a vascularizatiei periferice. - Foloseste programe speciale pentru san, inima, vase, articulatii, copii; - Foloseste programe speciale pentru pacientii necooperanti; - Zgomotul perceput de pacient este redus; - Viteza de examinare este mai mare; - Whole-body - examinare rapida a intregului corp de la vertex la haluce, extrem de utila pentru vizualizarea vaselor si a metastazelor. Perfuzie si difuzie ? realizarea de harti ale fluxului sanguin intracerebral, a volumului sanguin intracerebral, ale timpului de tranzit cu efect direct asupra aprecierii tesutului cerebral viabil si deosebirea de cel ne-viabil. Total Imaging Matrix creste confortul pacientului si optimizeaza eficienta fluxului de lucru. Combina elementele antenelor multiple, fara a repozitiona pacientul, fara a schimba antena. Achizitia se poate face in plan sagital, transvers, coronal, oblic si dublu oblic, cu inalta rezolutie. Beneficii: ? Nu foloseste radiatie X; ? Este o alternativa rapida si non-invaziva la arteriografia standard; ? Imaginile tesuturilor moi sunt excelente, mai bune decat cele obtinute prin alte metode; ? Deceleaza cel mai bine bolile demielinizante ale encefalului si maduvei; ? Poate evalua atat structura, cat si functia multor organe interne; ? Injectarea substantei de contrast se face cu un injector automat, ceea ce permite o apreciere a vascularizatiei de mare fidelitate.

Categorii
Date de contact
0213230000; 0724242259(programari radiologie); Fax 0213230002
Str.Traian Popovici (fosta Unitatii), nr. 79-91, sector 3,
Distribuie