FlyKids - Cresa, Gradinita Otopeni

Grupe gradinita

...
Grupa mini (2 - 3 ani)

Copilul este unic si abordarea lui trebuie sa fie completa. La varstele mici este fundamental sa avem o abordare pluridisciplinara. Activitatea esentiala este JOCUL cu ajutorul caruia copilul isi manifesta initiative, activitate voita si gandita. Jocul intervine atat in cadrul socializarii (jocuri liber alese, activitati complementare) cat si pe parcursul activitatilor de invatare: cunoasterea mediului, educatie muzicala, activitati practice, educatie fizica, educarea limbajului si educatie pentru societate.
 
 
Mod de lucru
 
 La cunoasterea mediului : observam, citim imagini, ne jucam si invatam despre: gradinita, familie, corpul uman, fructe, legume, anotimpuri, meserii, mijloace de transport, animale de la ferma.

 In cadrul activitatilor matematice: ne jucam cu obiecte, culori primare ( rosu, galben si albastru), jetoane, alcatuim siruri si grupe de obiecte si astfel formam primele notiuni matematice.

 Educarea limbajului are ca obiective principale: pronuntarea corecta a sunetelor limbii romane, imbogatirea vocabularului si exprimarea corecta in propozitii; aceste obiective se realizeaza in cadrul activitatilor de : memorizare, lecturi dupa imagini, povesti illustrate, jocuri didactice.

 In cadrul activitatilor estetic – creative: copiii vor invata primele cantecele si vor dansa pe ritmul lor, vor picta cu degetelele , vor invata culorile sau vor modela cu plastilina si lut.

 Jocurile motrice din cadrul activitatilor fizice vor conduce la o mai buna coordonare motorie, la invatarea schemei corporale si a diferitelor variante de mers si alergare.

 Activitatle practice sunt un bun prilej pentru copii de formare a priceperilor si deprinderilor prin: ruperea hartiei, mototolire, pliere, decorare si lipire.

...
Grupa mica (3 - 4 ani)

Activitatile desfasurate la grupa mica sunt organizate din perspectiva orientarii spre socializare. Tocmai de aceea, un rol foarte important il are jocul didactic, fiind principala medoda abordata de cadrele didactice in cadrul activitatilor comune. La grupa mica, prescolarul dobandeste o mare parte a abilitatilor si deprinderilor, descopera mediul inconjurator, acumuleaza informatii.
 
 
 
 
 
 
Mod de lucru
 
 Cunoasterea mediului isi propune cateva teme reprezentative nivelului de varsta (Omul; Gradinita; Familia; Jucarii; Fructe; Legume; Culori; Animalele de la ferma; Animalele din padure; Anotimpuri) prin care copilul incearca sa descopere nemijlocit primele informatii despre mediul inconjurator.

 Activitatea matematica are la baza urmatoarele obiective: recunoasterea culorilor , alcatuirea de grupe , siruri, ordonare crescatoare sau descrescatoare a obiectelor. La acest nivel de varsta se studiaza cifrele in limita 1-3(recunoastere, corespondenta numar – cantitate).

 Educarea limbajului are ca obiective la acest nivel de varsta: participarea copilului la discutii, prezentarea , transmiterea unui mesaj simplu prin întrebari sau raspunsuri, pronuntarea corecta a sunetelor, îmbogatirea vocabularului activ.

 La Educatie muzicala va învata primele cântecele si jocuri muzicale;

 La Educatie plastica va picta cu degetelele sau va modela plastelina;

 La Educatie fizica va învata schema corporala, tipuri de mers si de alergare; La Activitate practica va rupe hârtia, o va mototoli si o va lipi pe un suport dat.

 Chiar daca timpul petrecut la grupa mica poate parea o adevarata aventura, cu ajutorul îndrumarii si al grijii deosebite oferite de cadrul didactic, copilul va face corect primii pasi importanti în viata sa sociala.

...
Grupa mijlocie (4 - 5 ani)

La aceasta varsta se pune accent pe dezvoltarea capacitatii de interactionare si de comunicare: dezvoltarea comunicarii orale, intelegerea si utilizarea corecta a semnificatiilor structurilor verbale.
In cadrul grupei mijlocii se organizeaza informatiile acumulate anterior, copilul incepe sa faca operatii abstracte; sintetizeaza, asociaza, compara, analizeaza, generalizeaza.

Tot incepand cu acest nivel de varsta, se va aplica “metoda proiectelor”, metoda care presupune ca prescolarul este capabil sa aleaga, sa ofere argumente in legatura cu alegerea facuta.
 
Activitatile comune desfasurate la acest nivel urmaresc :
 
 
Perceperea si cunoasterea organizata si sistematizata a realitatii inconjuratoare.
 
 
Întelegerea unitatii logice a propozitiei si cuvantului.
 
 
Imbogatirea vocabularului activ si pasiv al copiilor.
 
 
 
Stimularea si educarea interesului si dragostei pentru frumos, prin educatie muzicala, educatie plastica.
 

...
Grupa mare (5 - 6 ani)

Incepand cu aceasta varsta, structura planului de invatamant se modifica in sensul cresterii numarului de activitati comune, si scaderii numarului de activitati liber-alese, urmarindu-se in principal pregatirea pentru scoala.
 
 Temele abordate in cadrul Cunoasterii mediului devin mult mai complexe, mai amanuntite (Omul- Organele interne si Simturile; Anotimpurile – Fenomene; Activitati specifice; Sarbatori si traditii; Medii de viata ale animalelor – Savana; Jungla; Desertul; Mari si oceane; Universul).

 La activitatea matematica se alcatuiesc grupe in functie de criterii combinate, se realizeaza negatia logica, siruri de obiecte si ordonarea acestora in functie de dimensiune (3-4 obiecte), echivalarea numarului de obiecte din 2 sau mai multe grupe prin punere in corespondenta, forme geometrice: cerc, patrat, triunghi, dreptunghi; se studiaza numerele in limita 1- 10 (sir numeric, vecinii, raportarea numar-cantitate, operatii de adunare si scadere cu 1- 2 unitati).

 Activitatea de Educarea limbajului isi propune incepand cu grupa mare sa familiarizeze copilul cu scrisul si cititul ( reprezentarea grafica a propozitiei, cuvantului, silabelor; stabilirea numarului de cuvinte sau silabe; indicarea sunetului initial; recunoasterea catorva litere si cuvinte simple).
 
 
  
 
 
 
Activitati optionale:
 
 
Dans, Pictura, Muzica, Origami, Bune maniere, Balet, Arte, Pian/Orga, Karate.
 
 
Limba Engleza intensiv, Limba Spaniola, Limba Germana.
 
Activitati extracurriculare:
 
 
Vizite tematice: Muzee, Teatre, Gradina botanica, Gradina zoologica.
 
 
Excursii si tabere scolare.

Categorii
Date de contact
0752088600; 0729400450
Str. Ferme A, Nr. 26, Otopeni, judetul Ilfov
Distribuie