Evi Dent-cabinet stomatologic- Bucuresti

Estetica dentara

...
Albirea dintilor

Albirea dintilor este o metoda profesionala efectuata in cabinetul stomatologic. Exista mai multe metode de albire

geluri care se aplica in niste forme dentare ( numite gutiere de albire ) si care se tin in cavitatea bucala timp de cateva nopti

albiri cu ajutorul unor lampi speciale si albiri cu ajutorul unor paste specifice

 

...
Obturatiile fotopolimerizabile estetice

 

 

 

Daca apar carii sau defecte mici la nivelul dintilor frontali, este nevoie de refacerea acestora prin obturatii cat mai putin vizibile.

Avand la dispozitie o gama foarte larga de nuante si tonuri, obturatiile fotopolimerizabile din material compozit au o foarte buna estetica. Acest lucru este valabil si in cazul inlocuirii obturatiilor metalice vechi, inestetice.

...
Coroanele integral ceramice

Coroanele ceramice

Coroanele ceramice sunt cea mai buna solutie pentru refacerea distructiilor dentare ce nu mai pot beneficia de tratament prin obturatii fotopolimerizabile.

In functie de posibilitatile financiare, exista mai multe tipuri de coroane ceramice ce pot fi realizate.

Coroanele integral ceramice

 

 

Sunt cele mai estetice coroane dentare.

Neavand schelet metalic, au o culoare si o transluciditate foarte apropiata de dintii naturali.

Nu sunt foarte rezistente si, din acest motiv, nu pot fi aplicate in toate cazurile.

...
Coroanele ceramice pe schelet de aur

Coroanele ceramice pe schelet de aur

 

Sunt indicate datorita calitatilor aliajului de aur. Acesta nu corodeaza niciodata si, din acest motiv, nu exista riscul aparitiei unei dungi cenusii la nivelul gingieica si in cazul altor aliaje metalic.

Are si alte avantaje, dar executia lor cere o inalta pregatire a personalului. Mai nou, se executa si coroane pe schelet din titan care au multe din avantajele aliajelor de aur.

...
Fatetele dentare

Fatetele dentare

 

Fatetele dentare sunt lucrari protetice care acopera doar partea exterioara, vizibila a dintelui. De obicei, sunt confectionate din ceramica si cel mai important rol al acestora este cel estetic. Astfel, fatetele pot rezolva mai multe tipuri de probleme:

  • coloratii inestetice
  • carii mici sau defecte de smalt
  • aparitia de spatii inestetice intre dinti, in special diastema dintre incisivii centrali superiori numita popular “strungareata”
  • inghesuiri sau incalecari inestetice ale dintilor

 

Fatetele dentare nu se pot folosi in orice situatie clinica, cer o pregatire ridicata a echipei medic stomatolog – tehnician dentar si au un cost relativ ridicat.