Elan Dent-stomatologie sector 2

Odontologie

...
Obturatiile din amalgam

Sint folosite in general in cazul dintilor din regiunea posterioara. Din cauza materialelor care intra in compozitia lor au un aspect argintiu (argint, pilitura de fier, mercur), nefiind cea mai buna alegere din punct de vedere estetic. Acest dezavantaj este suplinit de faptul ca timpul de executie este relativ scurt si preturile scazute in raport cu obturatiile din compozit.Desi au o rezistenta buna in timp se recomanda schimbarea lor dupa o anumita perioada pentru a evita aparitia cariilor secundare. Nu se recomanda folosirea extinsa a amalgamului datorita continutului de mercur care poate fi nociv organismului. Nu adera chimic la structura dentara, iar pentru a realiza o retentie mecanica buna este nevoie de excavarea unui volum mai mare de tesut dentar sanatos.

...
Obturatiile din compozit

Prin compozitia sa (amestec de sticla si material plastic) ofera un aspect natural de multe ori fiind "invizibile" fata de restul dintelui. Din aceasta cauza se pot folosi cu succes pe dintii din partea frontala. Nu necesita retentie mecanica aderind chimic la structura dentara. Nu au un efect nociv asupra organismului dar prin natura materialului sint mai scumpe decit obturatiile din amalgam.Dupa ce tesutul cariat a fost indepartat, se adauga materialul compozit, fiecare strat fiind intarit cu ajutorul unei lampi fotopolimerizabile, apoi suprafata obturatiei va fi modelata pentru a se apropia de forma naturala a dintelui.

...
Odontologie

Se ocupa cu tratamentul cariei dentare.In clinica noastra tratamentul cariei se face prin:- opturatii dentare (plombe)- incrustatii.

Opturatii se fac in cabinet de catre medic INTR-O SINGURA SEDINTA, sub anestezie locoregionala, cu ajutorul materialelor compozite de foarte buna calitate, cu rezultate estetice deosebite (la culoarea dintelui)Calitatea opturatiilor este influientzata de contaminarea campului de lucru cu saliva. Ptr a impiedica acest inconvenient in clinica noastra plombele se pun CU DIGA izoland perfect campul, si oferind in acelasi timp linste si confort pacientului in timpul sedintei.