Dr. Durbac, Bucuresti - Stomatologie generala, implantologie, estetica dentara

Implant dentar

...
Implant dentar

Ai nevoie de un implant dentar?

Daca da, atunci trebuie sa citesti acest ghid despre implantul dentar

Presupun ca ai intrat pe internet si ai inceput sa cauti ” implant dentar „, ” implant dentar Bucuresti „ sau „cat costa un implant dentar” si ai dat de acest articol. Atunci cand pierzi un dinte fie din cauza unei cari netratate la timp fie din cauza infectiilor aparute la radacina ar trebui sa te gandesti care este varianta ceea mai buna pentru inlocuirea acestuia.

Cei mai multi iau in calcul realizarea unui implant dentar. Fie ca e vorba doar de un dinte fie ca e vorba de mai multi dinti pierduti.

Deci ce este mai exact un implant dentar? Cum poate  inlocui dintele pierdut sau mai bine spus radacina dintelui pierdut?  Voi detalia aici toti pasii pe care trebuie sa-i urmezi pentru a lua o decizie inteleapta.

Rezumat

 

  • Ce este si ce nu este implantul dentar
  • Componentele unui implant dentar
  • Tipuri de implanturi dentare
  • Ce implant dentar se potriveste mai bine in cazul tau
  • Avantajele si dezavantaje implanturilor dentare
  • Indicatiile si contraindicatiile implanturilor dentare
  • Cat costa un implant dentar sau cat te costa pe tine un dinte?
  • Care sunt etapele in realizarea unui implant dentar

...
Ce este si ce nu este implantul dentar

Implantul dentar reprezinta o radacina artificiala realizata in general din titan. Acesta este introdus in osul pacientului pentru a se putea realiza si fixa o coroana dentara. Dese ori se face confuzie intre implantul dentar si realizarea in intregime a unui dinte functional in gura. 

Dintele artificial este realizat din implant dentar, asa cum spuneam anterior, acesta reprezentand radacina dintelui si de coroana dentara care reprezinta partea exterioara sau partea vizibila a dintelui. Pe langa implantul dentar propriu-zis si coroana dentara mai exista si alte componente. Acestea intra în procesul de realizare a acestui dinte artificial. Acestea sunt: surubul de acoperire, bontul de vindecare bontul de transfer bontul analog si bontul protetic.

Despre implant dentar mai poti citi si aici pe siteul clinicii unde lucrez ( Delta Clinic Dent ) Implant dentar Delta Clinic Dent unde vei gasi mai multe detalii legate de preturi si Branduri de implant dentar.

...
Componentele unui implant dentar

Toate aceste piese sunt necesare atunci când vorbim de realizarea unui dinte artificial de la un cap la altul. Costul unui dinte artificial pe implant este compus dinmai multe parti.

Costul coroanei dentare, costul sistemelor intermediare si din costul implantului dentar. Eu prefer sa includ in costul implantului dentar si costul sistemelor intermediare. Fac asta pentru ca la aceste sisteme, de obicei, pacientul nu prea are de ales. E ca si cum pun un cost pe anestezia dentara.

Evident ca nu o sa te intreb daca vrei cu anestezie sau fara. O sa includ aceste costuri in manopera pe care o realizez. Referitor la coroana dentara aici prefer sa nu cumulez cele doua costuri.

In ideea în care daca atunci cand vorbim de implanturi dentare pretul poate varia in functie de calitatea implantului dentar si specificul acestuia la fel si in cazul coroanelor dentare pretul variaza in functie de materialele folosite pentru realizarea coroanelor  dentare. Aici vorbim de coroane metalo-ceramice, zirconiu-ceramica, integral zirconiu sau integral ceramica.

Ca si concluzie un implant dentar nu reprezinta un dinte in intregime ci mai degraba o parte a unui dinte. Si anume radacina dentar peste care ori se vor adauga coroanele detare sau puntile dentare in cazul persoanelor mai multi dinti pierduti.

 

...
Tipuri de implanturi dentare

Implanturile dentare au multe criterii dupa care pot fi catalogate. Multe dintre aceste criterii nu sunt relevante in aceasta discutie. Ele nu aduc o valoare in luarea deciziei de a pune un implant dentar. Le voi enumera doar pentru cei ce doresc o informare mai amanuntita asupra acestor componente medicale. Voi pune un accent mai mare atat vizual cat si cantitativ asupra tipurilor de implanturi folosite in prezent. Voi vorbi pe scurt despre celalate tipuri de implanturi dentare.

1. Forma implantului dentar

Primul criteriu dupa care impartim implanturile dentare este designul acestora si modul in care acestea se fixeaza pentru a-si realiza scopul. Dintre acestea, primele 2 categori nu mai sunt utilizate de ani buni de medicii implantologi pentru ca, implantul dentar surub a devenit, odata cu avansul tehnologic, un implant dentar ieftin de realizat si in consecinta un implant dentar ieftin de comercializat.

  • Implant dentar subperiostal
  • Implant dentar cui
  • Implant dentar lama
  • implant dentar transosos
  • Implant dentar surub

Implant subperiostal

Prima categorie este a implanturilor subperiostale. Aceste tipuri de implanturi dentare se fixeaza pe os si nu in os. Ele sunt situate intre os si gingie si sunt sustinute de gingie atunci cand apar forte de tractiune si de os atunci cand apar forte de compresie.

Acestea nu mai sunt folosite in prezent nicaieri in lume si in consecinta nici la noi pentru ca, din punct de vedere al pacientului, nu sunt confortabile iar eficienta lor este redusa fata de implanturile moderne.

 

Implant cui

 

 

A doua categorie este reprezentata de implanturile aplicate prin presiune si anume prin aplicarea unor forte verticale in implant, acesta inseranduse sub presiune. Mai simplu spus, aceste tipuri de implanturi dentare se pot asemana cu niste cuie care se bat in osul pacientului. Ele pot sa fie fie de forma cilindrica fie sub forma de lamela. Sunt implanturi dentare ieftine realizate si acestea in trecut, de catre medicii stomatologi si sunt realizate dintr-o singura bucata.

Implant surub

A treia categorie este formata din implanturile dentare moderne care sunt astazi folosite peste tot in lume. Sunt asemanatoare cu un surub care se infileteaza in osul pacientului si se fixeaza de acesta atat mecanic cat si bio-chimic. S-a demonstrat clar ca aceste  tipuri de implanturi dentare (care au inceput sa fie din ce in ce mai ieftine) sunt mult mai trainice si ofera rezultate rapide pacientilor motiv pentru care aceste implanturi sunt cele mai utilizate.

2. Numarul de componente

Luand in considerare doar implanturile dentare sub forma de surub, vom realiza subcategori din aceasta ramura. Implanturile dentare surub se gasesc sub doua forme:

  • Implant dentar dint-o singura piesa
  • Implant dentar din doua piese

Implant dintr-o piesa

Prima categorie este a implanturilor dentare formate dintr-o singura piesa. Aceste tipuri de implanturi dentare sunt cel mai des folosite la mini implanturi. Mini implanturile dentare sunt utilizate in general acolo unde oferta osoasa este foarte redusa iar pentru acel pacient realizarea unei aditi osoase poate sa complice lucrurile.

Se folosesc in general pentru a da o stabilitate crescuta protezelor dentare mobilizabile si atunci cand sunt folosite in lucrari protetice ca si componente ajutatoare. Mini implanturile dentare sunt in general mai ieftine decat implanturile normale.

Implant din doua piese

Implanturile dentare formate din doua piese, adica surubul din titan care se infileteaza in os si bontul protetic, sunt cele mai utilizate tipuri de implanturi la nivel global.

Acestea permit realizarea de lucrari dentare complexe, cu rezistenta si durabilitate remarcabila. Aceste tipuri de implanturi dentare se folosesc si in sistemele All on 4 si All on 6 care permit realizarea unei danturi complete pe 4 sau pe 6 implanturi dentare. Tot aici mentionam si sistemele Fast and fixed de la Bredent.

In felul acesta implanturile dentare devin mai ieftine, nemaifiind cazul sa folosim multe implanturi, si se pot folosi pentru majoritatea pacientilor cu atrofi osoase.

3. Tipul de suprafata

Materialul folosit in prezent la realizarea implanturilor dentare este zirconiul ceramica si titanul. Desi implantul de titan este mai ieftin in general decat celelate doua tipuri acesta se dovedeste a fi mai durabil si cu o mai buna fixare in os decat zirconiul sau ceramica.

 

Daca vorbim de implantul din titan, acesta poate sa vina in mai multe forme in ceea ce priveste acoperirea suprafetei. Cele mai intalnite prelucrari ale suprafetei implantului sunt:

  • Prin frezare simpla adica neted ( rar se mai folosesc )
  • Prin gravare acida sau prin sablare
  • Prin acoperirea cu diverse substante

Frezare

In principiu toate implanturi dentare din titan sunt realizate dint-ro bara da titan care este prelucrata prin frezare. In acest mod implantul dentar capata filet. In trecut, dupa frezare, anumite tipuri de implanturi dentare se curatau cu diverse substante chimice apoi se foloseau in sub acea forma.

Gravare acida sau sablare

Acum, dupa frezarea fimplanturilor, urmeaza o alta etapa in care se realizeaza o deformare fizica sau chimica a suprafetei de contact cu osul. In urma studiilor s-a constatat ca o suprafata rugoasa este mult mai bine primita de osul pacientului iar osteointegrarea este mult mai facila.

Acoperire chimica

Acoperirea chimica se refera la adugarea unor substante cum este hidroxiapatita de calciu care faciliteaza dezvoltarea osului uman pe suprafata implantului. Aceasta tehnica de acoperire cu hidroxiapatita este folosita in general pe implanturile dentare premium.

...
Ce implant se potriveste mai bine in cazul tau

Fiecare pacient este unic atat din punct de vedere anatomic dar si a problemelor dentare cu care se prezinta in cabinetul stomatologic. Alegerea implantului dentar este facuta in mod normal de medicul implantolog dar in acest proces este implicat si pacientul. Acest proces ar trebui sa se desfasoare astfel:

Dimensiunea implantului dentar

In urma investigatiilor radiologice medicul stabileste ce dimensiuni ale implantului dentar sunt necesare. De mentionat faptul ca anumiti producatori de implanturi dentare nu realizeaza implanturi dentare scurte sau simplanturi dentare inguste cum sint mini implanturile.

Tipul de spire

In functie de densitatea osului medicul va recomanda un implant dentar cu spire mai agresive sau mai putin agresive, sau va opta pentru un implant dentar care se potriveste in toate tipurile de os. Alegerea formei implantului dentar tine atat de densitatea osoasa cat si de cantitatea de os disponibila.

Pretul implantului dentar

Evident ca si costul implantului dentar joaca un rol important in alegerea acestuia. Un implant dentar ieftin o sa fie mereu o varianta atat timp cat pacientul nu are probleme de sanatate generale iar osul este de o calitate si o cantitate buna.

Avantajele si dezavantaje implanturilor dentare

Implanturile dentare au fost introduse in medicina dentara pentru a ajuta la refacerea danturii acolo unde acest lucru nu mai erea posibil. Dupa o perioada s-a constatat ca acestea pot inlocui un dinte chiar si in situatia in care exista si alte variante cum sunt puntile dentare.

Mai mult, progresul materialelor si al tehnicilor de implantare au dus la rezulta exceptionale atat functional cat si estetic. Implanturile dentare vin cu multe avantaje dar si cu cateva dezavantaje.

Avantajele implanturilor dentare

  • Probabil ca unul dintre cele mai mari avantaje este acela ca, cu ajutorul implanturilor dentare se poate realiza o lucrare fixa acolo unde nu mai sunt dinti deloc.
  • Eliminarea necesitati de a trata si slefui dintii invecinati atunci cand lipseste doar un dinte.
  • Implantul dentar protejeaza osul in care se insera si stopeaza migrarea dintilor vecini prin simplul fapt ca ocupa spatiul ramas liber in urma pierderii unui dinte sau a mai multi dinti.
  • Din punct de vedere estetic, implantul dentar poate sa reproduca in totalitate aspectul unui dinte natural.
  • Aduce un aport semnificativ in masticatie si atunci cand inlocuieste doar cativa dinti iar in cazul lucrarilor complexe degenul celor All on 4, fara implanturi dentare masticatia devine extrem de dificila
  • Elimina disconfortul si neplacerile aduse de protezele mobile
  • Sunt biocompatibile cu osul uman iar rata de respingere a implantului este extrem de mica.
  • ...
    Avantajele si dezavantaje implanturilor dentare

    Implanturile dentare au fost introduse in medicina dentara pentru a ajuta la refacerea danturii acolo unde acest lucru nu mai erea posibil. Dupa o perioada s-a constatat ca acestea pot inlocui un dinte chiar si in situatia in care exista si alte variante cum sunt puntile dentare.

    Mai mult, progresul materialelor si al tehnicilor de implantare au dus la rezulta exceptionale atat functional cat si estetic. Implanturile dentare vin cu multe avantaje dar si cu cateva dezavantaje.

    Avantajele implanturilor dentare

  • Probabil ca unul dintre cele mai mari avantaje este acela ca, cu ajutorul implanturilor dentare se poate realiza o lucrare fixa acolo unde nu mai sunt dinti deloc.
  • Eliminarea necesitati de a trata si slefui dintii invecinati atunci cand lipseste doar un dinte.
  • Implantul dentar protejeaza osul in care se insera si stopeaza migrarea dintilor vecini prin simplul fapt ca ocupa spatiul ramas liber in urma pierderii unui dinte sau a mai multi dinti.
  • Din punct de vedere estetic, implantul dentar poate sa reproduca in totalitate aspectul unui dinte natural.
  • Aduce un aport semnificativ in masticatie si atunci cand inlocuieste doar cativa dinti iar in cazul lucrarilor complexe degenul celor All on 4, fara implanturi dentare masticatia devine extrem de dificila
  • Elimina disconfortul si neplacerile aduse de protezele mobile
  • Sunt biocompatibile cu osul uman iar rata de respingere a implantului este extrem de mica.
  • Dezavantajele implanturilor dentare

  • Cel mai mare dezavantaj al unui implant dentar este acela ca nu se poate pune oriunde si orcui. Acest lucru depinde foarte mult de calitatea si cantitatea osului pacientului
  • Pretul implantului dentar erea un dezavantaj major acum 10 ani. Astazi, poti sa-ti pui un implant dentar in Bucuresti si cu 300 euro in anumite promotii ale anumitor clinici dentare. Implantul dentar are un pret ridicat si in prezent raportat la nivelul nostru de trai insa valoarea acestuia ascazut semnificativ.
  • Un alt dezavantaj pe langa pretul implantului dentar este faptul ca inserarea acestuia se face printr-o operatie care, ca orice operatie, prezinta anumite riscuri cum sunt infectiile sau aparitia dureri.
  • ...
    Indicatiil si contraindicatii implanturi dentare

    Ca orice operatie si manopera medicala aceasta are indicatii si contraindicatii. Si in cazul acesta implanturile dentare nu fac exceptie.

    Indicatiile implanturilor dentare

    Implanturile dentare sunt indicate, ca si regula generala, atunci cand ai pierdut dintele sau maseaua cu tot cu radacina. In esenta, cand folosim un implant dentar, incercam sa punem la loc o radacina care a fost scoasa din os.

    Aceasta radacina artificiala urmeaza sa fie acoperita de unul sau mai multi dinti fie in zona din fata fie in zona din spate a gurii. Nu de putine ori folosim implanturile dentare pentru a pune dinti in toata gura cum sunt progedurile all on 4 sau all on 6.

    Contraindicatiile implanturilor dentare

    Implanturile dentare au putine contraindicatii absolute si acele tin in general de afectiuni grave de sanatate atat generale cat si locale. Afectiuni precum tratamentele cu bifosfati, tumori maligne, radioterapia si chimioterapia, sau afectiuni imunologice.

    Alte situati in care sunt contraindicate implanturile dentare daca afectiunile nu sunt tinute sub control sunt diabetul consumul crescut de alcool si tutun sau graviditatea. Aceste conditii nu contraindica absolut folosirea implanturilor dentare.

    ...
    Cat costa un implant dentar

    Cat costa un implant dentar sau cat te costa pe tine un dinte?

    Cel mai simplu raspuns la aceasta intrebare ar fi „Un implant dentar costa intre 200 si 2000 €. Si totusi probabil ca nu acesta este raspunsul care te multumeste. De ce sa varieze atat de mult costul un implant dentar? Care sunt factorii care duc la un cost mai mare sau mai mic atunci cand trebuie sa alegi un implant dentar?

    Acestei sectiuni ii voi dedica o atentie mai mare. Este important sa intelegi ca un pret mic sau un pret mare pentru un implant dentar nu-ti pot spune foarte multe lucruri despre cat de mult te va tine acel implant dentar.

    Pretul unui implant dentar este dat de mai multi factori. Fiecare factor avand un cuvant de spus, mai mare sau mai mic, in calculul pretului final. Te las pe tine sa decizi daca ordinea pe care eu o mentionez mai jos este sau nu ceea corecta in functie de importanta ei.

    Am dedicat un articol intreg referitor la cat costa un implant dentar si sper ca in curand sa realizez si un video in care sa dezbat si mai pe larg acest subiect.

    Dar sa punctam cateva elemente care fac un implant dentar ieftin sau scump.

    ...
    Experienta medicului

    Experienta si rata de succes a medicului care va realiza acel implant dentar.

    Este dificil de a realiza o evaluare corecta a experientei si calitatii actului terapeutic, a unui medic insa anumite lucruri ar putea sa-ti dea un indiciu clar ca esti pe maini bune. Iata cateva criterii dupa care sa-ti evaluezi medicul stomatolog.

    1) Consultatia si radiografiile digitale.

    Consultatia inainte de realizarea implantului dentar ar trebui sa fie obligatorie. In felul acesta vei putea primi toate informatiile necesare inainte de realizarea interventiei.

    Tot atunci ar trebui sa-ti prezinti nelamuririle cat si orice intrebare ai avea despre interventia in sine. Operatia prin care se insera implantul dentar, desi uneori la prima vedere pare simpla, este un proces complex care vine cu anumite riscuri dar aduce si multe beneficii. Atat riscurile cat si beneficiile ar trebui sa-ti fie explicate pe larg in consultatia initiala.

    Pentru inserarea orcarui implant dentar, in 99% din cazuri este obligatorie realizarea unui computer tomograf.

    Pentru a evalua corect structura osoasa in care se insera implantul dentar. De mentionat faptul ca radiografia panoramica standard nu poate sa ofere medicului tau informatii suficiente legate de structura si dimensiunea osului. Doar prin simplul fapt ca radiografia panoramica este o imagine bidimensionala a unui corp tridimensional.

    2) Numarul de implanturi dentare realizate si rata de succes.

    In general  fiecare medic stomatolog specializat tinde sa tina o evidenta proprie a cazurilor realizate. Se intampla pentru a-si imbunatatii constant modul de lucru si pentrua se putea autoevalua. Este de la sine inteles ca vei tinde sa preferi un medic care a realizat mai multe cazuri decat unul care este inca deputat. Totusi acesta nu este singurul criteriu si nu-ti poate spune totul despre medicul tau stomatolog.

    Calitatile terapeutice tin atat de numarul de cazuri realizate cat si de rata de succes. Tot medicul tau ar trebui sa tina o evidenta aratei de succes. O rata buna de succes este la nivel mondial la peste 94%. O rata excelenta de succes a implantului dentar este peste 97%.

    3) Versatilitatea medicului tau implantolog.

    Medicul tau foloseste un singur sistem de implanturi dentare sau mai multe tipuri? Desi acest criteriu nu este extrem de relevant, folosirea unui singur sistem de implant dentar uneori duce la ingradirea posibilitatilor de realizare a unei lucrari protetice favorabile pacientului. Exemplu: sunt sisteme de implanturi dentare care nu realizeaza implanturi dentare scurte sau implanturi dentare inguste. Sa presupunem ca te prezinti la acest medic si situatia osului tau in zona laterala nu este grozava.

    In situatia asta medicul care foloseste un singur tip de implant dentar si acel sistem de implant dentar este restrictiv din punct de vedere dimensional va alege ori sa nu realizezi implantul dentar, ceea ce dupa mine este este varianta corecta, ori sa realizeze implantul dentar la care sa adauge si un protocol operator suplimentar cum ar fi aditionarea de granule osoase sau alte manopere complicate cum este sinus lift-ul, care cresc riscurile si care pot duce la aparitia de infectii sau esecul implantului dentar.

    Marca implantului dentar

    Prestigiul si popularitatea producatorului de sisteme implantare.

    Un al doilea factor cand vine vorba de pretul unui implant este dat de brandul implantului. Asa cum spuneam, exista peste 2500 de producatori de implanturi dentare si acestia se pot incadra in trei categorii:

    1. Implanturile Premium Plus

    Producatori consacrati de implanturi dentare care au laborator de cercetare si produc implanturi dentare de mai bine de 100 de ani.

    Aceste implanturi dentare sunt cele mai bune de pe piata raportat la experienta producatorului. Aici ii putem include cu usurinta pe cei de la Straumann sau cei de Zimmer.

    2. Implanturile Premium

    In randul doi vin implanturile dentare care au reusit sa devina cunoscute pe pietele internationale. Acestea se remarca atat prin calitate cat si prin  imbunatatirile aduse implanturilor dentare in general.

    Acesta categorie din urma nu are o istorie foarte lunga dar produc implanturi de calitate superioara. Aici putem include multe tipuri de implanturi dentare cum sunt cei de la Alpha Bio, ARDS, Megagen etc.

    3. Implanturile Standard

    In randul trei vin implanturile dentare realizate de branduri relativ necunoscute. Acestea au un istoric destul de sarac in ceea ce priveste realizarea implanturilor dentare. Acestea nu sunt neaparat mai slab calitativ. Dar fara un istoric indelungat incearca sa se afirme pe piata internationala cu un cost mai redus.

    Specificul cazului

    Calitatea si volumul osului in care urmeaza sa fie inserat implantul dentar.

    Al treilea factor este dat de osul pacientului in care urmeaza sa fie introdus acest implant. Daca osul pacientului are un volum multumitor si nu prezinta defecte osoase nu ar trebui sa existe costuri suplimentare in ceea ce priveste realizarea unui implant dentar. Pe de alta parte daca in locul in care ar trebui sa se puna un implant dentar sunt sau au fost recent infectii, osul este extrem de subtire sau foarte scurt de inaltime .

    Atunci este posibil sa fie nevoie de interventii suplimentare cum este aditia osoasa. S-au realizarea de sinus lift pentru a creste inaltimea osului. Toate aceste detalii ar trebui stabilite in sedinta in care se realizeaza consultatia. Si exclusiv pe baza unui computer tomograf. In felul acesta tu poti primi informatii exacte si nu exista riscul sa te intalnesti cu expresia „da dar stiti dumneavoastra, va mai costa cu 40% mai mult decat am vorbit initial”.

    ...
    Care sunt etapele in realizarea unui implant

    Sa-ti pui un dinte sau o masea cu ajutorul implanturilor dentare este un proces complex si necesita mai multe etape. Desi te lovesti de reclame pe internet in care-ti promit dinti intr-o zi, trebuie sa intelegi faptul ca acei „dinti int-o zi” nu se poate aplica orcui si ca si in acele cazuri vorbim de aceleasi etape dar comprimate in 24h.

    Aceste etape, asa cum spuneam se pot realiza intr-o zi si acel procedeu se numeste implant dentar cu incarcare imediata. Sau in aproximativ 3 luni si acel procedeu se numeste implant dentar cu incarcare intarziata. Eu personal, in cel putin 80% dintre cazurile pe care le tratez tind sa utilizez metoda prin care ajungi sa ai dinti pe implant in gura dupa o perioada de 3 luni pentru ca cele mai multe cazuri sunt acelea in care pacientul ajunge cu o situatie osoasa mai putin favorabila incarcarii imediate.

    Dar sa revin la titlul acestui capitol si sa discutam putin de etapele prin care treci. Pentru a avea dinti pusi cu sustinere implantara sunt necesare cateva sedinte.

    Sedinta #1 Consultatia si planul de tratament

    Un lucru fara de care nu incep sa pun un implant dentar este consultatia oferita pacientului. Stabilirea foarte clara a nevoilor tale si ceea ce ma astept sa obtinem in urma tratamentului ales este foarte importanta. In aceasta prima sedinta vorbim despre mai multe lucruri:

    1) Te cunosc si ma cunosti

    Tu urmeaza sa primesti un tratament chirurgical prin care eu voi unsuruba in osul tau o bucata de titan. Cred ca e normal ca inainte de acest proces sa ne cunasotem si sa ne putem adresa intrebari reciproc.

    2) Radiografiile dentare si CBCT

    Nu incepem nimic fara sa stiu unde punem implantul dentar iar pentru acest lucru am nevoie de radiografii 3D. Toate aceste investigatii radiologice ma ajuta pe mine sa te ajut pe tine in cel mai bun si corect mod posibil.

    O sa-ti arat cum planuiesc pozitia si cum aleg implantul dentar. La sfarsit vei intelege de ce am ales asa si nu altfel pentru tine. Intr-un final eu aleg ce-i mai bine pentru tine. Consider ca e normal sa am acordul tau mai ailes dupa ce intelegi motivul alegerilor facute.

    3) Stabilim costurile

    Planul de tratament inseamna atat o explicare in detaliu a trtamentului pe care o sa-l primesti cat si costurile aferente. In general vei avea de ales din cateva tipuri de implant dentar. Unele implanturi cu pretul mai mic altele cu pret mai mare. Ce ramane constant este priceperea si devotamentul meu pentru a realiza acel implant in cele mai bune conditii.

    Asta inseamna ca atat tratamentul cu implant scump cat si cel cu implant dentar ieftin o sa fie in aceleasi condintii de siguranta si predictibilitate.

    Sedinta #2 Operatia prin care punem implantul dentar

    Adesea, sedinta 2 se realizeaza in aceeasi zi cu consultatia initiala. Pentru a putea realiza o structura ma usor de inteles a acestor etape vom considera ca sedinta 2 se realizeaza in ziua urmatoare.

    Dupa ce am stabilit foarte clar ce avem de facut urmeaza operatia. Aici nu voi intra in detalii insa e bine de stiut ca vei avea anestezie locala. In urma anesteziei nu vei mai simti nimic. Apoi voi pune implantul in os dupa care te vei alege cu gingia cusuta.

    Toata aceasta operatie dureaza in functie de complexitate, intre o ora si 3 ore. Alaturi de mine si tine, in sala vei mai cunoaste probabil inca 2 asistente care se vor asigura ca eu am tot ce este necesar iar tu te simti cat mai confortabil posibi.

    Stiu ca frica de durere este una mare in general la pacientii care au nevoie de implant dentar. Totusi te asigur ca atat in timplu interventiei cat si dupa, durerea nu o sa-ti puna probleme. In timpul interventiei nu doare nimic pentru ca esti anesteziat. Dupa interventie urmeaza sa iei medicamente analgezice si antibiotice. Durerea este redusa la minim chiar daca ai o sensibilitate crescuta la durere.

    Sedinta #3 Punem coroana dentara

    Sedinta #3, in situatia in care osul in care urmeaza sa pun implantul are un volum mare si este de calitate, se realizeaza in aceeasi zi cu sedinta #2. In felul acesta ne folosim de tehnica implantului dentar cu incarcare imediata sau dinti intr-o zi.

    In cazul in care, in sedinta #2 facem augmentare osoasa sau osul disponibil nu este foarte dens, trecem la tehnica cu cincarcare intarziata.

    Pe scurt, in sedinta #3 punem coroana dentara peste implantul pe care l-a pus in osul tau. Asa cum vei afla in sedinta #1 costul coroanei dentare nu este inclus in costu initial. Motivul este acela ca, coroana dentara poate sa fie din diferite tipuri de materiale. In felul acesta costul nu este unul constant. Dupa sedinta #3 vei putea sa vezi in realitate dintele in gura si te vei putea bucura de el.

    Categorii
    Date de contact
    0733108757
    Schitu Magureanu, Nr.7, Sector 1 (In cadrul clinici Stomatologice Delta Clinic Dent), Programari telefonice
    Distribuie