Clinica Zetta

Chirurgie Reconstructiva

...
Chirurgie generala

Clinica Zetta continua sa-si dezvolte aria de servicii disponibile pacientilor, de aceasta data cu interventii ce tin de Chirurgia Generala si prin alaturarea Dl-ui Dr. George Jinescu, Doctor în Stiinte Medicale, Medic Primar în Chirugie Generala si Chirurgie Laparoscopica, Asistent Universitar la Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila la catedra de Chirurgie Generala.

 

Din acest moment pacientii Zetta au posibilitatea sa acceada la o gama larga de interventii de chirurgie parietala care cuprinde tratarea herniilor, eventratiilor, diastazis-ului, etc. 

Hernia abdominala formeaza o tumefactie (umflatura) mai mult sau mai putin voluminoasa pe abdomen. Ea se poate accentua (tuse, efort fizic) sau reduce (intins in pat), poate fi reductibila (impinsa cu usurinta inapoi), supla la pipait si de cele mai multe ori nedureroasa. In cazul herniilor mari, acestea se pot complica brusc printr-o strangulatie si pot provoca o ocluzie intestinala (oprirea tranzitului, varsaturi, balonare), daca hernia este formata de un fragment de intestin. Hernia, in acest caz, iese in permanenta, nu poate fi redusa si ramane tare si sensibila la palpare.

 

Daca aceasta afectiune apare dupa o interventie chirurgicala atunci se numeste eventratie. Acest defect apare in urma cicatrizarii defectuoase a plagii chirurgicale, asociat cu o seama de factori (obezitatea, varsta, debilitatea generala, complicatiile postoperatorii, tratamentul cu steroizi, anticoagulante).

 

Varietatea interventiilor cirurgicale se refera si la patologia venoasa care cuprinde diferite tehnici de tratament perfectionate de dl. Dr. George Jinescu  prin stagii de specialitate in Franta si Germania. Ne referim atat la cele clasice cat si cele cu laser, spuma sau scleroterapia, in cazul curei varicelor reticulare.

 

Patologia vasculara periferica reprezinta numele generic dat tuturor patologiilor cauzate de obstructia arterelor periferice si venelor importante, avand diverse etiologii: ateroscleroza, procese inflamatorii stenozante, emboli, tromboze. Rezultatul actiunii acestor factori asupra peretelui vascular este reprezentat de aparitia ischemiei acute si ulterior a celei cronice, cu localizare in special la nivelul membrelor inferioare.

 

Gratie experientei vaste a Dl. Dr. George Jintescu pacientii Clinicii Zetta pot avea siguranta rezolvarii profesioniste si moderne a defectelor parietale precum si a varicelor inestetice de la nivelul membrelor inferioare

...
Chirurgia mainii

Afecțiunile membrului superior

 

Amputaţia şi protezele

Descrie diferitele opţiuni de tratament pentru amputaţii, inclusiv tehnicile protetice.

 

Amorţeala (parestezia)

Deşi sindromul de canal carpian este o cauză frecventă, nu este singurul care produce amorţeală, furnicături şi durere la nivelul mâinii.

 

Anestezia pentru chirurgia mâinii

Sunt disponibile multe opţiuni de anestezie pentru pacienţii supuşi chirurgiei mâinii. Acestea includ anestezia locală, anestezia generală şi anestezia regională.

 

Arsurile

Atunci când pielea intră în contact cu obiecte fierbinți, poate fi lezată, iar celulele localizate la acest nivel pot muri. Profunzimea leziunii depinde de intensitatea căldurii şi de timpul cât a fost aplicat stimulul termic.

 

Artrita: baza policelui

Cel mai frecvent simptom al artritei articulaţiei bazei policelui este durerea profundă şi chinuitoare, care se accentuează cu activităţile care implică presiunea pe deget, cum ar fi deschiderea borcanelor, învârtirea cheii în borască şi scrisul de mână.

 

Artrita psoriazică

Psoriazisul este o boală de piele în care pacienţii prezintă erupţii uscate, de culoare roşie şi descuamative care apar în orice regiune a corpului. Între 5 şi 20% din pacienţii cu psoriazis pot dezvolta şi artrită asociată.

 

Artrita: articulaţia metacarpofalangiană

Articulaţiile mari de la nivelul mâinii, aflate la baza fiecărui deget, sunt denumite metacarpofalagiene. Acestea acţionează ca nişte balamale complexe cu roluri importante atât în activităţile de apucare cât şi în cele de prindere a obiectelor.

 

Artrita: osteoartrita

Osteoartrita este o boală degenerativă a articulației, în care cartilajul care învelește suprafețele osoase, începe să se erodeze.

 

Artrita: artrita reumatoidă

Artrita reumatoidă afectează celulele care în mod normal delimitează şi lubrifiază articulaţiile (ţesutul sinovial). Aceasta boală este sistemică (afectează întregul organism), ceea ce înseamnă că poate afecta articulaţii multiple, de obicei de ambele părţi ale corpului.

 

Artroscopia cotului

Artroscopia cotului este necesară în multe situații, fiind utilizată pentru diagnosticul şi tratamentul unor afecțiuni precum artrita, apariţia de țesuturi liber flotante în articulaţie, cotul jucătorului de tenis, anchiloze şi fracturi.

 

Artroscopia pumului

Artroscopia pumnului îi permite chirurgului să diagnosticheze şi să trateze multe probleme localizate la nivelul articulației pumnului, prin intermediul unor incizii de dimensiuni mici. În ultimii cinci ani, pumnul a devenit a treia cea mai frecventă articulaţie supusă artroscopiei.

 

Anchiloza mâinii

Articulaţiile normale posedă o flexibilitate considerabilă, permiţându-ne să realizăm multiple activităţi diferite. O varietate de probleme cauzează rigidizarea la nivelul mâinii, limitând funcţia şi mișcările pe care adesea le luăm ca atare.

 

Boala Dupuytren

Boala Dupuytren reprezintă îngroşarea anormală a fasciei palmare (ţesutul aflat imediat sub pielea de la nivelul palmei). Începe cel mai adesea cu apariţia unui nodul dur la nivelul palmei.

 

Boala Kienböck

Boala Kienböck reprezintă o problemă localizată la nivelul încheieturii, cauzată de oprirea fluxului sangvin către osul semilunar. Acesta este unul din cele opt oase de dimensiuni mici care formează carpul, localizat la nivelul încheieturii.

 

Bolile sistemice

Datorită faptului că mâna conţine o multitudine de structuri care aparţin pielii, muşchilor, oaselor, sistemelor circulator şi nervos, oferă adesea indicii pentru diagnosticarea bolilor care evoluează şi în alte părţi ale organismului.

 

Bursita de olecran

Olecranul este osul care se palpează la nivelul cotului. Este învelit într-o bursă  – un sac de mici dimensiuni care conţine un lichid – care permite ţesuturilor moi din jur, cum ar fi pielea, să alunece pe suprafaţa lui.

 

Cancerul de piele localizat la nivelul mâinii şi extremităţii superioare

Cancerul de piele reprezintă modificarea anumitor tipuri de celule ale pielii astfel încât acestea cresc anormal, formând o tumoră malignă. Aceste celule anormale invadează pielea şi ţesuturile adiacente sau sunt transportate prin sânge în tot organismul.

 

Chisturile sinoviale

Chisturile sinoviale sunt noduli foarte frecvent localizaţi la nivelul mâinii şi încheieturii, care apar adiacent tendoanelor şi articulaţiilor.

 

Degetul in ciocan (Degetul baschetbalistului)

Degetul in ciocan este o deformare a degetului cauzată de lezarea tendonului care îl îndreaptă (tendonul muşchiului extensor).

 

Degetul în resort

Informaţii despre Degetul în resort

 

Durerea de umăr

Durerea de umăr are multe cauze, incluzând ruperea coafei rotatorilor (pe toată grosimea sau doar parţial), diferite tipuri de artrită (contactul os pe os), tendinita bicepsului, avulsii, dizlocări, ruperea sau erodarea labrumului sau instabiliatea.

 

Epicondilita laterală sau cotul jucătorului de tenis

Epicondilita laterală, cunoscută drept cotul jucătorului de tenis, este o afecțiune dureroasă, care afectează tendoanele care se ataşează de os în partea laterală (în afară) a cotului.

 

Entorsele

Entorsa reprezintă lezarea ligamentului. Ligamentele sunt ţesuturi conjunctive care leagă oasele între ele; putem să ni le imaginăm ca pe nişte benzi adezive care leagă oasele între ele, alcătuind o articulaţie.

 

Entorsele policelui

Entrosa reprezintă afectarea  ligamentului. Acestea sunt ţesuturi conjunctive care leagă oasele între ele în interiorul articulaţiei.

 

Fractura mâinii

Cele mai multe fracturi ale mâinii sunt cauzate de traumatisme localizate. Acestea pot fi datorate mecanismelor cu energie joasă, cum ar fi căderea de la acelaşi nivel, sau celor cu energie înaltă, cum ar fi un accident rutier. Traumatismele sportive sunt şi acestea cauze frecvente de fracturi la nivelul mâinilor.

Fractura apare atunci când este aplicată suficientă forţă asupra unui os pentru a-l rupe. Atunci când acesta se fracturează, apar durerea, umflarea locului şi impotenţa funcţională. Mulţi pacienţi consideră că fractura este diferită de ruperea osului, însă reprezintă acelaşi lucru.

 

Fracturile antebrațului

Cel mai frecvent os fracturat la nivelul antebrașului este radiusul.

 

Fracturile de cot

Fracturile de cot pot apărea datorită căderii pe cotul îndoit, prin impact direct asupra cotului sau prin răsucire. O dată cu fractura, pot apărea luxarea, alungirea sau dizlocarea cotului.

 

Fracturile de scafoid

Fractura osului scafoid apare mai frecvent în cazul căderii pe mâinile întinse în afară. În mod tipic, durerea apare iniţial, dar în câteva zile sau săptămâni, aceasta poate scădea în intensitate.

 

Fracturile de umăr

Umărul este o articulaţie suspendată de mulţi muşchi care înconjoară extremitatea superioară.

 

Fracturile la copii

 

Guta şi pseudoguta

Guta şi presudoguta – boala depozitelor de pirofosfat de calciu (BDPC) – sunt două tipuri de artropatii microcristaline care cauzează dureri articulare datorită acumulării cristalelor de săruri formate în articulaţie.

 

Infecţiile de mână

Infecţiile de mână pot cauza probleme grave care persistă chiar şi atunci când s-au vindecat, cum ar fi rigiditatea locală, pierderea puterii musculare precum şi pierderea de ţesuturi moi, cum ar fi piele, nervi şi uneori chiar și os.

 

Intervenția chirurgicală de transfer de tendoane

Intervențiile chirurgicale de transfer de tendoane reprezintă un tip de chirurgie a mâinii realizată pentru îmbunătăţirea funcţiei pierdute.

 

Injecţiile de steroizi

Injecţiile de steroizi sunt folosite în mod frecvent pentru tratarea diferitelor boli inflamatorii la nivelul extremităţii superioare. Exemple ale acestori boli includ tenosinovita stenozantă, tendinita de Quervain, sindromul de canal carpian, artrita, cotul jucătorului de tenis şi tendinita coafei rotatorilor.

 

Înlocuirea articulaţiei (artroplastia)

Osul anormal şi structurile din jurul articulaţiei implicate sunt îndepărtate chirurgical şi în locul lor sunt plasate altele noi.

 

Kinetoterapia manuală

Kinetoterapia manuală este un tip de recuperare realizată de un kinetoterapeut ocupaţional sau fizical care se ocupă de pacienţii cu probleme care afectează membrele superioare.

 

Lezarea tendoanelor muşchilor extensori

Tendoanele muşchilor extensori, localizate pe faţa dorsală a mâinii şi degetelor, vă permit îndreptarea (extensia) degetelor.

 

Leziunile pulpei degetului

Leziunile pulpei degetetului sunt dintre cele mai frecvente leziuni ale mâinii, aceste regiuni fiind foarte expuse în timpul multor activităţi zilnice.

 

Leziunile tendoanelor muşchilor flexori

Muşchii care îndoaie sau flectează degetele se numesc flexori. Aceştia mişcă degetele prin intermediul unor extensii în formă de coardă denumite tendoane, care ancorează muşchii la oase.

 

Leziunile produse de jocul de golf la nivelul mâinii, încheieturii sau cotului

Pentru cei mai mulţi jucători de golf, după leziunile de spate şi cot, cele de mâini şi/sau încheietură sunt cele mai frecvente. Încheietura este de trei ori mai afectată decât mâna.

 

Leziunile patului unghial

Leziunile la nivelul unghiei se asociază adesea cu lezarea altor structuri aflate în vecinătate.

 

Leziunile nervilor

Nervii sunt structuri foarte fragile, putând fi lezaţi de presiune, întindere sau tăiere. Leziunile de presiune sau de întindere pot determina ruperea fibrelor care transmit informaţia, împiedicând nervul să funcţioneze, iar aceasta fără ca învelişul extern al acestuia să fie distrus.

 

Leziunile produse de ferăstrăul electric

Ferăstrăul electric este o unealtă extrem de utilă pentru tăierea şi modelarea tuturor tipurilor de materiale. Totuşi, prezintă de asemenea un potenţial mare de a cauza leziuni grave la nivelul mâinilor întrucât acestea sunt folosite pentru ghidarea pieselor în ferăstrău.

 

Malformațiile congenitale ale mâinii

Malformațiile congenitale (denumite, de asemenea, şi anomalii congenitale) ale extremităţii superioare sunt diferenţe anatomice decât ceea ce se consideră a fi normal, fiind prezente încă de la naştere.

 

Muşcătura de animal

Muşcăturile sunt extrem de frecvente şi pot cauza dureri semnificative precum şi alte probleme, mai ales atunci când se asociază cu infecţiile. Recunoaşterea timpurie a semnalelor de alarma precum şi tratamentul adecvat sunt de importanţă vitală în minimizarea potenţialelor probleme cauzate de animale.

 

Patologia coafei rotatorilor

Coafa rotatorilor este confluenţa tendoanelor a patru muşchi care „coafează umărul” (capul humerusului).

 

Plexul brahial

Plexul brahial reprezintă o reţea de nervi cu originea în apropierea gâtului şi umărului. Aceşti nervi încep la nivelul măduvei spinării de la nivelul gâtului şi controlează mâna, antebrațul, cotul şi umărul.

 

Pseudartroza de scafoid

Oscul scafoid este expus fracturării datorită poziţiei sale în interiorul încheieturii precum şi rolului său în funcţionarea acesteia. Atunci când osul scafoid se fracturează, există şanse mari să nu se vindece corespunzător datorită faptului că are o vascularizaţie foarte slab reprezentată.

 

Replantarea

Replantarea reprezintă reataşarea chirurgicală a unui deget, a mâinii sau a braţului care a fost secţionat complet. Scopul replantării este acela de a reda zonei afectate cât de multă funcţionalitate este posibil.

 

Sindromul de canal carpian

Sindromul de canal carpian (SCC) reprezintă o afecțiune caracterizată printr-o presiune crescândă care este exercitată pe nervul median, la nivelul încheieturii. De fapt, reprezintă comprimarea nervului la acest nivel.

 

Sindromul durerii regionale complexe (SDRC)

Sindromul durerii regionale complexe este o entitate dureroasă și cronică, despre care se crede că reprezintă rezultatul unor disfuncţii la nivelul sistemului nervos central sau periferic.

 

Sindromul de tunel cubital

Sindromul de tunel cubital este o afecțiune apărută ca urmare a unei presiuni crescute pe nervul ulnar, la nivelul cotului, uneori fiind în mod eronat denumit sindromul de nişă cubitală.

 

Sindromul de Quervain

Cauza tendinitei de Quervain este reprezentată de iritaţia tendonului aflat la baza policelui, apărută de obicei la realizarea unor activităţi noi şi repetitive.

 

Sindromul mâinilor reci

 Cele mai multe sindroame ale mâinilor reci apar datorită tulburărilor la nivelul fluxului sangvin al mâinilor. În orice caz, cel mai important pas către sănătatea mâinii este consultul unui chirurg specializat în chirurgia mâinii.

 

Tenosinovita stenozantă

Tenosinovita stenozantă afectează inelele sau tecile tendoanelor precum şi tendoanele mâinii care au rolul de a îndoi degetele.

 

Tulburările vasculare

Tulburările vasculare ale extremităţii superioare sunt rare, dar unele dintre acestea pot avea consecințe pe termen lung.

 

Tulburări de traumă cumulativă

Diagnosticele de Tulburare de traumă cumulativă și Leziunile de deformare repetată nu sunt noțiuni unanim acceptate in comunitatea științifica, acestea putând să determine pacientul să creadă că suferă de boli care nu reprezintă mai mult decât durerile şi suferinţele normale dupa un traumatism.

 

Tenosinovita stenozantă

Tenosinovita stenozantă afectează sistemul de inele cartilaginoase şi tendoane localizate la mână, care au funcţia de a flecta sau îndoi degetele.

 

Tumorile mâinii şi încheieturii

Orice umflatură sau nodul este considerată o tumoră. De asemenea, putem denumi tumora şi folosind cuvântul masă tumorală. Termenul nu înseamnă în mod obligatoriu că leziunea este malignă sau că este vorba despre un cancer.

...
Chirurgie oculoplastica

Clinica Zetta oferă pacienţilor săi posibilitatea de a efectua intervenţii chirurgicale oculoplastice unice în Romania, acestea fiind efectuate de către dr. Dan Georgescu.

 

Doctorul Dan Georgescu este medic oftalmolog specializat în chirurgie oculoplastică în Statele Unite având o experienţă internaţională bogată. În prezent, lucrează în Franţa şi Romania unde se ocupă de tratamentul cosmetic şi reconstructiv al unui spectru larg de afecţiuni oculoplastice.

 

Chirurgia oculoplastică este o supraspecilitate oftalmologică care utilizează tehnici cosmetice şi reconstructive pentru tratamentul afecţiunilor pleoapelor şi regiunii perioculare (sprâncene, obraji, orbite şi căile lacrimale) permitând pacienţilor să regăsească un aspect fizic agreabil şi să reia o viaţa socială normală. Pleoapele şi structurile vecine sunt esenţiale pentru vedere. Traumatismele, malformaţiile congenitale, tumorile şi, cel mai frecvent, procesul natural de îmbătrinire pot conduce la o alterare, câteodată desfigurantă, a privirii şi o diminuare a capacităţii de a interacţiona în mediu social. 

 

Corectarea pleoapelor şi refacerea estetică a ţesuturilor din jurul ochilor este realizată prin intervenţii chirurgicale speciale, chirurgia oculoplastică corectează defectele funcţionale ale ochilor, îmbunătăţind vederea, iar în alte situaţii pregăteşte ochiul pentru punerea protezelor oculare, fără a neglija aspectul estetic.

 

Prin intermediul chirurgiei oculoplastice se realizează intervenţii de extirpare a  afecțiunilor tumorale benigne sau maligne care ridică probleme de reconstrucție post-excizie și, nu în ultimul rând, operațiile de reconstrucție în urma unor traumatisme.

 

Chirurgia estetică a ochiului este domeniul medical exclusiv dedicat întineririi acestei regiuni. Observarea caracteristicilor de îmbătrânire ale acestei regiuni  permite chirurgului corectarea  țesuturilor din partea de sus, care include faţa, sprâncene şi pleoapa de sus și de a îmbunătăți schimbările de volum care apar în partea de jos, pleoapa inferioară şi obraz. 

 

Pierderea tragică a unui ochi, consecinţa  unui traumatism sau a unei maladii, poate afecta încrederea şi imaginea de sine ca şi imaginea percepută de cei din jur. Graţie unei palete largi de tehnici cosmetice şi reconstructive se pot corecta anomaliile de poziţie a pleoapelor, utiliza implante şi  reconstituii structura orbitei, pleoapelor şi a ţesuturilor perioculare.  

 

Interventii reparatorii

Tumori si infectii ale orbitei: toate tipurile (intra si extra-conale)

Decompresie de nerv optic: tratamentul hipertensiunii intracraniene idiopatice (pseudotumor cerebri)

Orbite anoftalme:enucleatie (inlocuirea globului ocular bolnav in totalitate)evisceratie (inlocuirea interiorului globului ocular bolnav cu pastrarea peretelui sanatos)implante secundare si corectarea pozitiei pleoapelor

 

Patologii de pleoape:ptoza (pleoapa cazuta)dermatosalazis (exces de piele si / sau grasime)ptoza de sprincene (sprincene jos pozitionate) ectropion (pleoapa intoarsa in exterior)entropion (pleoapa intoarsa in interior)tumori de pleoape / fataretractii de pleoape salazion (ulcior)

Traumatisme de pleoape, orbita si cai lacrimale: laceratii de pleoape +/- cai lacrimalefractura de orbita +/- pomete (os zigomatic)

Orbitopatie distiroidiana (maladia Basedow-Graves): 

decompresie de orbita pentru exoftalmie

corectarea retractiei de pleoape superioare / inferioareblefaroplastia reparatorie si estetica

 

Patologii de cai lacrimale:  dacriocistorinostomie (DCR) externa si endoscopica: pentru stenoze de canal lacrimonazal la adulti si copii in virsta de peste 3 anisondaj si intubatie cu stent siliconic pt lacrimare la copii si adultiderivari (bypass) cu tub Jones: pentru stenoze canaliculare ireversibileTrichiazis: ablatia permanenta (radiofrecventa) a genelor intoarse spre ochi Spasme ale pleoapei si fetei:  

tratament medical (Botox) si chirurgical (miectomie) blefarospasmspasm hemifacialsindrom Meige

 

Proceduri esteticeBlefaroplastie estetica : superioara (exces de piele +/- grasime)inferioara (pungi de grasime +/- exces de piele)

Lifting frontal si de sprincene: endoscopic - prin 3 incizii mici in spatele liniei paruluiprin incizia de blefaroplastie superioara cu sau fara fixare (pexie)rezectie de muschi glabelari (corugator si depresor): ameliorarea ridurilor dintre sprincene

Lifting malar (de pometi):  pe cale de blefaroplastie superioaraLifting facial:  incizie in jurul urechiiTratament de riduri:  BOTOX, Filler (acid hialuronic)Peeling chimic:  acid tricloroacetic (TCA)

Categorii
Date de contact
0310051141
Str. Ghita Padureanu, nr. 5, parter, Zona Floreasca,
Distribuie