Valeria Tivda - Birou Mediator Bucuresti

Ce conflicte pot fi mediate ?

...
Ce conflicte pot fi mediate ?

Ai aflat multe lucruri interesante despre mediere si cum te poate ea ajuta. In aceasta pagina iti voi prezenta o clasificare a medierii dar si amanunte depre aceste tipuri de conflicte cu exemple si studii de caz.

Ai un conflict sau o disputa cu cineva si ai ales medierea ca solutie pentru a ajunge la o intelegere amiabila cu cealalalta parte? Citeste in continuare in ce calitate te afli (persona fizica, juridica etc) si vezi daca conflictul tau se afla in vreuna dintre categoriile enumerate.

Medierea acopera conflicte din toate domeniile

Din practica iti pot spune ca au reiesit exemple care clasifica medierea dupa urmatoarele criterii:

1. Obiectul medierii

- Contracte - Delicte - Familie - Religie (confesional) - Munca - Scoala - Sanatate

2. Natura partilor aflate in conflict

- Persoana fizica – Persoana fizica - Persoana juridica – Persona juridica - Persoana fizica – Persoana juridica - Asociatii profesionale – Persoana juridice - Asociatii profesionale – Persoane fizice - ONG-uri – Persoane juridice - ONG-uri – Persoane fizice - ONG-uri – ONG-uri - Conflicte interetnice

3. Ramura de drept

- mediere civila - mediere familiala - mediere in afaceri - mediere in munca - mediere bancara - mediere penala - mediere financiara - mediere in dreptul mediului - mediere in drept international privat

In cele ce urmeaza

Listele de mai sus reprezinta doar o parte dintre cazurile in care te poti regasi si tu. Asta nu inseamna ca alte tipuri de medieri nu ar putea exista. Ele exista, insa cele mai frecvente cazuri au fost cele enumerate.

Deoarece in Romania medierea se afla la inceput de drum, poti afla amanunte despre cateva dintre tipurile de mediere din domeniul civil, penal, familie, munca, afaceri.

Categorii
Date de contact
0727060670
Str. Ienachita Vacarescu , nr. 17A, parter, sector 4,
Distribuie