3vet - cabinet veterinar Bucuresti

Ingrijire caini

Ingrijirea urechilor
    Pentru toaleta urechilor este important de stiut sa nu se folosească betisoare de urechi, deoarece singurul lucru pe care il fac acestea este sa impinga murdaria si mai adanc.In loc puteti folosi o solutie otica din care sa picurati cateva picaturi in conductul auricular , apoi masati la baza urechii, dupa care indepartati excesul de solutie cu ajutorul unui tampon de vata. In cazul in care urechea este dureroasa , are un miros urat, sau daca crustele indepartate reapar după..
Îngrijirea labelor
Menţineţi ghearele câinelui dumneavoastră cât mai scurte. Atunci când un câine păşeşte cu regularitate pe suprafeţe dure, ghearele lui se vor toci de la sine, dar unii câini au gheare care cresc rapid iar cea mai bună soluţie este tăierea acestora în mod regulat.               La rasela carora le creşte prea mult păr între pernuţele de la lăbuţe cea mai bună soluţie ar fi t..
Ingrijirea dintilor
În general, îngrijirea include şi îngrijirea dinţilor; dacă i se dau biscuiţi tari şi, din când în când, roade un os special, dinţii câinelui nu ar trebui să necesite o îngrijire prea riguroasă.                  În schimb, câinii care sunt hrăniţi în special cu mâncare moale şi rareori dacă au şansa să-şi folosească dinţii sunt mult mai predispuşi ..
Ingrijirea blanii
Unele tipuri de blană, în special rasele cu păr lung, necesită îngrijiri intensive, acest lucru însemnând cel puţin o oră de periat şi pieptănat. Obişnuiţi-vă câinele să stea în şezi sau culcat pe o masă cu suprafaţă tare. Acest lucru vă va ajuta să nu vă solicitaţi spatele şi vă va uşura munca. Câinii cu blană lungă trebuie periaţi cel puţin o dată pe săptămână. Nu o consideraţi o operaţiune inutilǎ chiar şi p..