Casa Funerara Prestige - servicii funerare Bucuresti

Servicii Funerare Bucuresti

Prin ajutor de deces se intelege sprijinul financiar acordat de Statul Roman prin intermediul Casei de pensii, conform legii pensiilor 263/2010. Cuantumul ajutorului de deces se stabileste in fiecare an, prin legea bugetului asigurarilor sociale de stat si nu poate fi mai mic decat salariul mediu brut. Pentru 2020 ajutorul de deces este in suma de 5.429,00 lei pentru persoanele cu calitatea de pensionar sau asigurat sau 2.715,00 lei pentru membrii de familie.

Incinerare

Incinerarea reprezinta o ardere, o vaporizare si o oxidare a corpurilor neinsufletite in compusi chimici precum gaze, cenusa sau diferite minerale, fiind un stravechi ritual de inmormantare . Incinerarea este la baza o inmormantare, un eveniment post-funerar si poate reprezenta o alternativa la inmormantarea clasica a unui decedat intact ingropat intr-un cosciug sau sicriu.

Transport Funerar

Transportul funerar poate fi efectuat numai de catre persoane sau firme autorizate. Va puteti baza pe noi pentru organizarea oricarui tip de transport funerar: transportul sicriului la domiciliu sau spital, transportul persoanei decedate la biserica sau capela, transportul funerar la cimitir, precum si cu manipularea tuturor documentelor necesare.

Constatare Deces

Este primul pas in momentul unui deces. Acest serviciu este asigurat de catre medicul de familie sau de catre o unitate sanitara autorizata, la 24 de ore de la producerea decesului. In urma examinarii corpului defunctului de catre medic, se elibereaza documentul numit “Certificat Medical Constatator al Decesului”. Pentru completarea acestui document este necesara prezentarea cartii de identitate sau a buletinului de identitate, a persoanei decedate.

Imbalsamare

Este un serviciu medical necesar, recomandat prin lege pentru protejarea defunctului (incetineste procesul de descompunere, distruge microbii si bacteriile din organism). Dupa procedura de imbalsamare/tanatopraxie, medicul elibereaza actul numit “Certificat de Imbalsamare” necesar pentru depunerea la capela sau pentru transportul defunctului in alta localitate. Imbalsamarea se va face numai dupa emiterea Certificatului Medical Constator al Decesului.

Toaletare

Corpul neînsufletit trebuie pregatit dupa datini si obiceiuri religioase pentru ultimul drum. Toaletarea decedatilor presupune spalarea, îmbracarea cu haine noi sau curate, daca este cazul barbieritul, coafat, fardat. Dupa încheierea acestui procedeu, corpul se aseaza în sicriu, cu capul catre rasarit. Echipa noastra experimentata va fi un real ajutor în aceste momente de maxima intensitate în care deciziile trebuiesc luate imediat.

Sala Pregatire Decedati

Noile norme sanitare recent aprobate obliga firma de servicii funerare sa detina in proprietate o sala de pregatire a persoanelor decedate. Prin urmare, pentru ca suntem o companie ce isi respecta clientii, va punem la dispozitie serviciul de toaletare/imbracare/tanatopraxie intr-un cadru igienic/septic cu mese de inox, fara a mai crea neplaceri familiei defunctului cu privire la practicile mai sus mentionate. Acest serviciu reda familiei timpul necesar pentru a se reculege intr-un asemenea moment, fiind o situatie normala si fireasca pentru o echipa de specialisti si cu experienta ca a noastra.

Camera frigorifica mortuara

Oferim servicii funerare complete, inclusiv de pastrare a defunctului(ei) in camera noastra frigorifica mortuara pentru un timp indelungat, aceasta fiind omologata in conformitate cu normele in vigoare si acreditata de directia sanitara locala. Camera frigorifica este proiectata pentru a putea conserva defunctul(a) pentru mai mult timp, iar ceea ce detine compania noastra este un produs nou care se incadreaza in toate standardele. Temperatura de functionare este de -10/15°C.

Organizare Parastas

Daca nu aveti posibilitatea si timpul necesar pregatirii pachetelor pentru pomana decedatului sau a colivei, compania noastra va poate ajuta in pregatirea lor. Comenzile vor fi date cel tarziu cu 24 ore inaintea inmormantarii/incinerarii. Pentru organizarea parastasului, va putem oferi pachete de dulce si de post, coliva, colaci, vin, vin cu untdelemn sau va putem recomanda un restaurant. De asemenea va putem ajuta oricand dupa inhumarea/incinerarea persoanei decedate, pentru pregatirea parastaselor conform randuielilor bisericesti.

Galerie foto
  • ...