Prestenerg - instalatii electrice pentru constructii Bucuresti

Verificari PRAM

  • Verificari PRAM instalatii electrice de joasa si medie tensiune

    Verificarile PRAM reprezinta verificarea prizelor de impamantare si au ca scop:

    -prevenirea electrocutarii personalului care utilizeaza instalatia electrica si echipamentul de lucru,

    -prevenirea incendierii cladirilor si prevenirea distrugerii aparaturii electrice si electronice,

    -verificarea continuitatii nulului de protectie.

    Verificarile si masurarile se efectueaza conform STAS 12604/4 si constau in masurarea rezistentei de dispersie a instalatiei de impamantare cu aparat special pentru acest scop. Aparatul este verificat periodic de Institutul National de Metrologie.

    Verificarea periodica a instalatiilor electrice, prevazuta a se efectua de doua ori pe an conform normativelor tehnice ce reglementeaza domeniul instalatiilor electrice executate in cladiri, determina evitarea unor situatii neplacute cum ar fi:

    electrocutari, incendieri, deconectari in alimentarea cu energie electrica.

    Verificarea este necesara deoarece toate instalatiile se deterioreaza din cauza unor factori cum ar fi incarcarea execesiva a circuitelor, uzura echipamentelor, coroziune, imbatranirea izolatiilor. In consecinta legislatia in vigoare prevede ca instalatiile electrice trebuie sa fie mentinute intr-o stare corespunzatoare, in acest sens ele trebuiesc inspectate si testate periodic. In urma efectuarii verificarilor PRAM se emit Buletine de verificare care certifica starea instalatiei de impamantare si a prizelor de pamant.

    SC PRESTENERG SRL va poate oferii acest serviciu avand personal atestat ANRE, cu o indelungata experienta in domeniu si dispunand de dotare conforma cu standardele si normativele in vigoare.

  • Galerie foto
    • ...