Pelident-cabinet stomatologic-Bucurresti

Implant dentar

Implantul este o piesa create din bio-metal, de forma unui surub, care se insera in os, in locul dintelui care lipseste cu menirea de a prelua functiile dintelui inlocuit. Materialul din care este confectionat este cel mai frecvent titan pur, nealiat, care se integreaza in corpul uman. Cel mai frecvent implantul are forma unui surub pentru a realiza o fixare osoasa cat mai buna, pe o suprafata cat mai mare posibil, cu indepartare minima de os.

Orice persoana sanatoasa, care din punct de vedere general NU prezinta boli cornice grave, cu o igiena bucala foarte buna. Exista contraindicatii specific, precum si diferiti factori de risc care pot scadea reusita tratamentului. Acestea va vor fi comunicate de catre medic in urma consultatiei initiale in care se va evalua atent starea dvs. de sanatate si factorii locali.

Consultatia inaintea efectuarii interventiei de inserare a unui implant este obligatorie. Implantologul va va solicita o serie de analize: analize de sange, pentru a determina correct starea generala de sanatate si examinari radiologice specific, respectiv computer tomograf. In urma analizei imagistice medical poate evalua situatia maxilarelor, alegerea implantului potrivit, precum si indicarea necesitatii unor interventii suplimentare, precum sinus lifting sau aditie osoasa, necesare uneori.

Interventia chirurgicala efectiva este de scurta durata, aproximativ o ora si nedureroasa. Insertia implantului in os se face sub anestezie locala. Pasarea se face dupa ce locul extractiei s-a vindecat sau, cateodata, imediat dupa extractie. Ulterior plaga se sutureaza urmand ca sa se indeparteze firele dupa 7-10 zile. Urmeaza perioada de vindecare, asa numita perioada de osteointegrare, care este de 3 pana la 6 luni. Apoi implantului i se ataseaza o alta piesa de metal, care se numeste bont protetic, urmat de protezarea prin coroane, punti sau proteze care vor inlocui dintele, respective dintii lipsa si care mai necesita deci cateva sedinte, deci cateva zile. Posesorul de implant dentar trebuie sa constientizeze ca extrem de important pentru succesul in timp il reprezinta mentinerea unei igiene excelente. Spalatul pe dinti correct realizat, mai ales dimineata si seara, asociat cu utilizarea atei dentare si a apei de gura. Vizita la stomatolog la fiecare 6 luni pentru igienizarea profesionala sa fie absolut necesara. In ciuda “fragilitatii” pe care o arata implantul, prin ingrijirea post chirurgicala pe care o cere, acesta ramane o mare descoperire a ramurii stomatologice si o unealta excelenta in redarea functionalitatii si esteticii aparatului masticator de catre medicul specialist. Nu ezita sa ne contactezi daca doresti sa afli mai multe detalii despre implanturile dentare sau despre alte tratamente stomatologice

Galerie foto
  • ...