Osteokineto - Cabinet Recuperare Medicala Bucuresti

Fizioterapie

O terapie fara riscuri sau efecte adverse pentru pacienti, fizioterapia asigura numeroase beneficii pentru organism, cu mentiunea ca trebuie sa fie aplicata optim, doar de catre personal medical avizat, bine pregatit sa aplice un ansamblu de proceduri dedicate.

Proceduri de fizioterapie
Cele mai cunoscute proceduri de fizioterapie, utilizate frecvent, sunt urmatoarele:

Curentul TENS (trans Electric Nerve Stimulation): este o procedura care are rolul de a stimula nervii transcutanat, pe care specialistii fizioterapeuti o folosesc in mod intensiv in activitatea lor. In functie de nevoile pe care pacientul le are, se poate interveni cu frecventa inalta sau joasa. Concret, o astfel de procedura reduce durerile cronice sau acute pe care pacientul le resimte.

Curentii diadinamici:  se mai numesc si curenti Bernard, iar efectele analgezice, biotrotrofice si dinamogene pe care le pot oferi sunt notabile: reduc durerile, normalizeaza functiile sistemului vegetativ, imbunatatesc circulatia periferica, relaxeaza muschii, efect vasodilator, intre altele.

Curentii galvanici: galvanoterapia are la randul sau o serie de beneficii, concretizate in calmarea durerii, efectul antiinflamator, stimulare neuromusculara la nivelul electrodului negativ si efectul vasodilatator. Pentru a obtine rezultate optime, specialistii combina electroterapia cu masajul si kinetoterapia.

Curenti interferentiali: impactul biologic al utilizarii procedurii are ca efect stimularea si relaxarea muschilor, imbunatatirea circulatiei locale, accelerarea resorbtiei, reducerea durerii si normalizarea functiilor sistemului vegetativ.

Ultrasunete: fizioterapia cu ultrasunete are ca rezultat o accelerare a vindecarii tesuturilor, asigura relaxarea tisulara, imbunatateste fluxul sangvin si contribuie la vindecarea optima a cicatricilor. Cel mai frecvent sunt utilizate pentru tratarea leziunilor tesuturilor moi (de exemplu, tendinite), spasmelor musculare si inflamatiilor articulare.

Terapia cu laser:  procedura este recomandata si pentru tratamentul afectiunilor acute, deoarece nu genereaza caldura. Nu are efecte secundare.

Galerie foto
  • ...