Ortho-Extend-cabinet stomatologic-Bucuresti

Implantologie - Implant dentar

Aceasta ramura a stomatologiei este cu siguranta cea care suscita cel mai mare interes pentru situatiile in care, din diferite motive, unul sau mai multi dinti sunt pierduti.

?

Fiind vorba despre un domeniu atat de sensibil, implantologia se bazeaza pe tehnologie ultramoderna de lucru si pe materiale dintre cele mai speciale pentru a putea face fata celebrei puteri de respingere pe care organismul uman o are asupra corpurilor straine.

?

Prin implant dentar se intelege primul pas pe care specialistul il va pune in practica pentru refecerea unuia sau mai multor dinti. Implantul dentar este asa numitul element de baza peste care se va construi, la propriu, noul dinte. Dintele propriu-zis va fi primit de pacient in a doua etapa a protezarii realizate prin implantologie, pentru ca in aceasta tehnica de protezare dentara nu vorbim despre dinti la propriu, ci despre dinti care se aseaza pe o structura de sprijin care este implantul.

?

Pentru ca finalul acestei proceduri sa fie impecabil, primul pas este crucial si se realizeaza doar in conditii de siguranta perfecta din punct de vedere functional. Este necesara aceasta precautie pentru ca implanul va deveni parte din organismul pacientului si trebuie sa-si joace rolul pentru care a fost conceput si pozitionat.

 

In continuare sunt prezentate succint cele trei etape si cateva detalii ale acestora pentru primirea unui dinte nou:

?

    • Etapa 1 - Insertia implantului prin realizarea unei operatii chirurgicale la nivelul arcadei. Dupa montare implantul dentar este insotit de surubul de acoperire, surubul de vindecare si bontul protetic. Aceasta procedura se realizeaza exclusiv sub anestezie.

?

    • Etapa 2 - In functie de locatia implantului, 3 luni pentru zona mandibulei si 6 luni pentru zona maxilarului, se procedeaza la deschiderea implantului dentar pentru a fi montat capatul de vindecare sau a gingivaformei.

?

    • Etapa 3 - Este etapa finala care se realizeaza la circa una pana la doua saptamani dupa etapa anterioara si coincide cu demararea etapelor protetice propriu-zise pentru constructia si montarea coroanei dentare.

??

Galerie foto
  • ...