Memento - Birou notarial Bucuresti

Acte in materie imobiliara

Contracte de vânzare – In cazul vânzarii, transmiterea dreptului de proprietate asupra unui imobil se face in schimbul unui pret, care nu trebuie sa fie neserios sau derizoriu.

Contracte de donatie – In cazul donatiei, este necesara intentia de a gratifica. Donatia nu poate fi ulterior revocata de donator, decât in anumite situatii speciale evidentiate de codul civil. Donatia, fiind o liberalitate, poate fi supusa reductiunii de catre mostenitorii rezervatari, in cazul încalcarii rezervei lor succesorale.

Contracte de ipoteca – In vederea garantarii restituirii unei sume de bani, se poate încheia un contract de ipoteca asupra unuia sau mai multor imobile.

Tranzactii – Tranzactia este un contract prin care partile previn sau sting un litigiu, inclusiv în faza executarii silite, prin concesii sau renuntari reciproce la drepturi ori prin transferul unor drepturi de la una la cealalta (inclusive drepturi de proprietate asupra imobilelor).

Acte necesare: acte de proprietate (inclusiv acte din istoricul proprietatii), documentatie cadastrala, încheierea de intabulare a dreptului de proprietate, acte de identitate ale partilor si certificate de casatorie (dupa caz), adeverinta de la asociatia de proprietari (in cazul in care aceasta este constituita), dovada achitarii utilitatilor publice, certificat de atestare fiscala (in functie de situatie, pe baza unei împuterniciri, biroul notarial poate solicita eliberarea acestuia), extras de carte funciara (eliberat la solicitarea notarului public). In cazul vânzarii, este obligatoriu si certificatul de performanta energetica eliberat de un auditor energetic autorizat. In functie de complexitatea cazului, notarul public poate solicita documente suplimentare.

Galerie foto
  • ...