Moni Star Dent-clinica stomatologica- Voluntari

Ortodontie

Ce este ortodontia?

Ortodontia si Ortopedia dento-faciala este ramura stomatologiei care se ocupa de pozitionarea corecta a dintilor pe arcadă si de corectarea deformatiile oaselor maxilare.

Tratamentul ortodontic nu este necesar doar pentru a avea un suras placut ci si pentru a va pastra sanatatea dentara. Desi pe pacienti ii intereseaza mereu latura estetica, ortodontul este preocupat de o pozitionare corecta a dintelui pe arcada, de un unghi corect etc. Este adevarat ca niste dinti perfect aliniati arata si foarte bine, dar mai important este ca astfel se elimina durerile din articulatia maxilarului, probleme de mestecat, se pot spala dintii mai usor, folosirea atei dentare este mai facila, iar igiena dentara mai buna inseamna si sanatate si evitarea parodontozei. 

Asadar ortodontia influentează:

·         Estetica - dintii asezati în pozitie corecta ofera un suras si o fizionomie agreabila care va da incredere in sine adolescentului si mai tarziu, adultului. 

·         Sanatatea dentara - alinierea corecta a dintilor reduce riscul aparitiei cariei, a paradontopatiei si traumatismelor dentare. Ortodontia reduce considerabil zonele dificile ca acces pentru periajul dentar, facandu-l mai eficace. Creeaza conditii optime de mentinere a igienei si sanatatii buco-dentare. 

·         Funtionalitatea - prin alinerea dentara se asigura mentinerea in buna stare a functiilor aparatului dento-maxilar (masticatia, fonatia, deglutitia, fizionomia, autointretinerea).

Galerie foto
  • ...