Mihalache Nicoleta Gabriela si Mihalache Cristina Mihaela - Societate Profesionala Notariala Bucuresti

Notarul Public

"Notarul public este investit să îndeplinească un serviciu de interes public ?i are statutul unei func?ii autonome" (art. 3 din Legea nr. 36/1995)

Activitatea notarială asigură persoanelor fizice şi juridice constatarea raporturilor juridice civile sau comerciale nelitigioase, precum şi exerciţiul drepturilor şi ocrotirea intereselor, în conformitate cu legea. (art. 1 din Legea nr. 36/1995 republicată).

Notarii publici au obligaţia sa verifice, în scopul prevenirii litigiilor, ca actele pe care le instrumentează să nu cuprindă clauze contrare legii şi bunelor moravuri, să ceară şi să dea lămuriri părţilor asupra conţinutului acestor acte spre a se convinge că le-au înţeles sensul şi le-au acceptat efectele. În cazul în care actul solicitat este contrar legii şi bunelor moravuri, notarul public va refuza întocmirea lui. (art. 9 din Legea nr. 36/1995 republicată)

Activitatea notarială se înfăptuieşte în mod egal pentru toate persoanele, fără deosebire de rasă, de naţionalitate, de origine etnică, de limbă, de religie, de sex, de opinie, de apartenenţă politică, de avere sau de origine socială. (art. 10 din Legea nr. 36/1995 republicată)

Galerie foto
  • ...