Gavrila Doina - Birou Mediator Bucuresti

Avantaje mediere

1. Rapiditatea solutiei

     De cele mai multe ori o solutie acceptabila pentru ambele parti  se poate gasi inca din primele sedinte de mediere. Chiar daca sunt necesare mai multe sedinte, termenul de finalizare a procedurii este incomparabil mai mic decat cel necesar desfasurarii unui proces.

2. Solutie acceptata de ambele parti

     Spre deosebire de un proces, in care sentinta finala, impusa de o a treia parte, de cele mai multe ori nemultumeste una din parti, solutia gasita prin mediere si consfintita apoi printr-o  sentinta satisface ambele parti. 

3. Procedura mai putin costisitoare decat un proces in instanta

4. Sedinta de mediere poate fi programata in functie de timpul si programul partilor.

     Spre deosebire de un proces in instanta, unde trebuie sa va prezentati la termenele stabilite de judecator (de regula la intervale de luni de zile), mediatorul va poate programa la ore si zile convenabile pentru ambele parti, chiar si seara sau in week-end. 

5. Discretia si confidentialitatea medierii

     Toate discutiile se poarta in biroul mediatorului, discret, doar in prezenta partilor implicate si eventual a avocatilor acestora. Mediatorul este obligat prin lege sa pastreze confidentialitatea medierii.

6. Mentinerea reputatiei si imaginii proprii, prin evitarea unui proces public

     Intr-un proces public, intrebarile judecatorului si raspunsurile partilor sunt ascultate de audienta, uneori acestea putand afecta imaginea partilor. In cazul medierii, toate discutiile se poarta doar in biroul mediatorului. 

7. Recuperarea taxei judiciare de timbru si suspendarea procesului, suspendarea termenului de prescriptie.

     Daca intr-un proces in care s-au achitat deja taxe judiciare de timbru, se opteaza pentru mediere si se finalizeaza aceasta printr-un acord de mediere prezentat instantei pentru incuviintare, exista posibilitatea solicitarii restituirii taxei. Exceptie fac cazurile definite de legea 115/2012.

     Daca s-a recurs la mediere dar aceasta nu reuseste, repunerea pe rol a cauzei este scutita de o noua taxa judiciara de timbru.

     Pe parcursul desfasurarii medierii se poate solicita suspendarea procesului.

Galerie foto
  • ...
Categorii
Date de contact
0744494626; 0213203707
Str. Zefirului, nr. 16, sector 2,
Distribuie