Lyr Traco Tour - Transport marfa si expeditii, Bucuresti

Servicii transport marfa

Transport marfuri generale

Marfurile generale sunt categoria de marfuri care nu este clasificata pentru conditii speciale de transport si nu este supusa nor reglementari
speciale privind transportul de marfa. Marfurile generale se prezinta la transport in vrac (fara ambalare) – asa cum este cazul cerealelor,
minereurilor, etc, sau ambalate in colete, paleti, recipienti diversi, sub diferite forme si dimensiuni.


Transportul se poate efectua in regim de camion complet, dedicat (FTL – Full Truck Load) sau de grupaj (LTL – Less Truck Load).

Transportul complet (exclusiv) reprezinta transport de marfuri pentru care este necesara folosirea exclusiva a mijlocului de transport chiar daca
se utilizeaza sau nu intreaga capacitate de incarcare. Avantajul unui transport cu camion complet consta in timpul mai scazut de livrare. Camionul
va efectua o cursa dedicata si va livra marfa in deplina siguranta de la punctul de incarcare pana la punctul de descarcare indicate de clientul nostru.

Transportul in regim de grupaj ofera clientilor nostri posibilitatea de a transporta si partide mai mici de marfa. Se pot transporta astfel cantitati de
marfuri sub capacitatea totala a unui mijloc de transport de la paleti, cutli, colete, etc.

Transport cu temperatura controlata

Camioanele frigorifice asigura transportul pentru marfurile cu diverse grade de perisabilitate. Marfurile transportate cu camioane frigorifice sunt de regula alimentare, dar pot fi si alte categorii: flori, medicamente, substante termosensibile, etc.

Mijloacele de transport cu frig sunt de mai multe capacitati:

• Dube frig de 1,5 tone sarcina utila
• Dube frig de 3,5 tone sarcina utila
• Dube frig de 20-21 tone sarcina utila

Dubele frigorifice permit transportul marfurilor perisabile in mai multe variante:
• Transport cu congelare – se foloseste atunci cand marfurile trebuie transportate la temperaturi foarte scazute sub 0 grade Celsius ( de regula pana la -20 grade C)
• Transport cu refrigerare – se foloseste atunci cand marfurile trebuie doar mentinute pe toata durata transportului la o temperatura constanta (pozitiva sau negativa).

Transport marfuri periculoase ADR

In cazul in care aveti nevoie de transport pentru marfuri catalogate periculoase va putem oferi transport cu auto agreate ADR, dotate cu echipamente de protectie si cu respectarea reglementarilor legale in domeniu. Se intelege prin marfuri periculoasa toate acele substante sau obiecte care prin natura lor fizico – chimica ar putea aduce daune personale, dar si mediului inconjurator.

CLASIFICAREA MARFURILOR ADR

Potrivit Acordului European A.D.R. au fost stabilite 9 clase de substante periculoase in transport:

Clasa 1: substante si obiecte explozive
Clasa 2: gaze
Clasa 3: lichide inflamabile
Clasa 4.1: substante solide inflamabile, substante autoreactive si substante explozive, desensibilizate solide
Clasa 4.2: substante care se aprind spontan
Clasa 4.3: substante care, la contactul cu apa degaja gaze inflamabile
Clasa 5.1: substante comburante
Clasa 5.2: peroxizi organici
Clasa 6.1: substante toxice
Clasa 6.2: substante infectioase
Clasa 7: substante radioactive
Clasa 8: substante corosive
Clasa 9: substante si obiecte periculoase diverse

Conducatorul auto are, conform legii, in mod obligatoriu asupra lui, trusa ADR, care contine: vesta reflectorizant – fluorescenta, ochelari, manusi, sort, cizme de protectie, masca de gaze, filtru de protectie, casca de protectie, lanterna portabila, etc.

Autovehiculele sunt special amenajate, purtand semne distincte de identificare, respectiv placile reflectorizante de culoare portocalie care semnaleaza ca se transporta marfuri periculoase.

Transporturile de marfuri periculoase necesita o atentie deosebita atat la ambalarea marfii in vederea prezentarii la transport, dar si in intocmirea documentelor aferente astfel incat transportul sa se poata derula in cele mai bune conditii.

Transport agabaritic

In cazul in care doriti sa transportati marfuri cu dimensiuni si greutati care nu se incadreaza in standardele autorizate pentru transportul rutier de marfuri puteti sa apelati cu incredere la compania noastra deoarece va putem pune la dispozitie trailere auto specializate pentru astfel de situatii (trailere extensibile in lungime si latime, trailere cu sarcina utila de peste 20 tone, trailere joase cu garda mica la sol), incluzand toate serviciile logistice necesare, cum ar fi alegerea rutei optime, obtinerea autorizatiilor si asigurarea escortei civile.

Exemple de marfuri care necesita transport cu trailere agabaritice: utilaje agricole (combine, tractoare, etc) si pentru constructii (macarale, excavatoare, buldozere etc), instalatii eoliene, utilaje pentru industia petroliera, chimica, echipamente navale, silozuri, rezervoare, hale industriale si structuri metalice, ambarcatiuni, motoare, generatoare, rezervoare, cazane, piese turnate, produse laminate,etc.

Daca dimensiunile si greutatile marfurilor ce se doresc a fi transportate permit acest lucru, vom incerca sa va oferim transport agabaritic in limitele admise de infrastructura de transport europeana cu camioane standard dar fara prelata (platforme – open tir 13,60 m lungime si 20 tone capacitate) pentru a nu apela in la trailere speciale.

Transport confectii

Asiguram transport textile si confectii pe umerase, cu autoutilitare specializate si utilate corespunzator cu stendere.

Transport cu cisterne

Autocisternele sunt specializate pentru transport de lichide alimentare (ulei, lapte, etc) sau non-alimentare, precum si pentru lichide ADR ( benzine, motorina, pacura, bitum, etc.).

Transport produse lemnoase

Asiguram transportul cu auto specializate pentru busteni, cherestea, mobilier.

Galerie foto
  • ...
Categorii
Date de contact
0217805062; 0723898708; 0737795494
Splaiul Unirii, nr. 9, Popesti-Leordeni, Bucuresti, judetul Ilfov
Distribuie