Liceul Teoretic Horia Hulubei - Ilfov

Scurt istoric

Pe raza localitatii Magurele au functionat de-a lungul anilor mai multe unitati de învatamânt. Credem ca prima scoala din comuna Vârteju a aparut în 1838, deoarece în 1840 ea este pomenita într-un act de inspectie. Scoala generala pe structura careia a fost înfiintat Liceul Teoretic „Horia Hulubei” a luat fiinta în 1895 ca scoala elementara si a functionat într-un local din centrul orasului, unde, în prezent, este Gradinita cu program normal.

În 1894, Academia Româna a deschis la Magurele, în conacul lasat mostenire de Ioan Ottetelesanu, „un institut de fete românce carora li se va da o crestere si educatie de bune nume de familie … si zestre 200 de galbeni fiecareia”. Scriitorul Ioan Slavici, a fost director între anii 1894-1908, locuind cu familia la Magurele. Aici a venit dese ori, în vizita, marele poet Mihai Eminescu. Institutul de fete a fost un precedent pentru o Scoala Normala care forma învatatoare si mai târziu, un exemplu pentru înfiintarea liceului teoretic. Institutul a functionat pâna în 1948, când este mutat în Bucuresti, în vechiul local luând fiinta Institutul de Fizica Atomica. În 1903, la initiativa lui Spiru Haret a luat fiinta prima biblioteca populara din Magurele.

Scoala generala din Magurele a functionat din 1895 pâna în 1977, în localul initial iar din acest an în localul nou construit (Corpul A), unde functioneaza si în prezent. Exista structuri cu clasele I-IV în Vârteju si în Dumitrana. Pe teritoriul localitatii functioneaza trei Gradinite cu program normal si o Gradinita cu program prelungit.

Din 1 septembrie 2003 a fost înfiintat Liceul Teoretic cu clasele I-XII „Horia Hulubei” care functioneaza cu urmatoarele specializari:
Profil real: 
– specializarea informatica
– specializarea stiintele naturii

Profil uman  – specializarea filologie

Galerie foto
  • ...
Categorii
Date de contact
0214574426
Str. Fizicienilor, Nr. 42, Corp A, Magurele, judetul Ilfov
Distribuie