Dental Hospital-Spital privat de stomatologie-Bucuresti

Pedodontie

Tratarea dintilor copiilor este esentialaƒ deoarece pierderea precoce a dintilor temporari (de lapte) poate provoca diverse complicatii de eruptie ale dintilor definitivi, cu repercursiuni asupra intregului aparat dento-maxilar.

Dintii de lapte sau dintii primari sunt importanti pentru:

  • o mestecare sŸi o hranire adecvata;
  • ofera spatiul dintilor permanenti sŸi ii ghideazaƒ in pozitia corectaƒ;
  • permit dezvoltarea normalaƒ a oaselor sŸi muschilor maxilarului.

Dintii de lapte influenteazaƒ dezvoltarea vorbirii sŸi participa la formarea unei prezente agreabile.

De asemenea, deosebit de importantaƒ este sŸi folosirea unor metode moderne care previn aparitia cariilor la varste fragede (fluorizaƒri sŸi sigilaƒrile dentare), precum si invatarea ingrijirii corecte a dintilor (tehnici de periaj si flossing).

Fluorul este un element care intaƒresŸte smaltul dentar, protejandu-l impotriva atacului carios. Aplicarea topica de fluor in cabinet (fluorizare) de doua ori pe an (la interval de sŸase luni), scade incidenta cariei dentare la copii cu aproximativ 50%.

Pentru sigilarile dentare se folosesc sigilantii, nisŸte materiale rasinice sterilizate, cu proprietati plastice (usor de aplicat in spatii fine), care se aplicaƒ pe suprafetele de masticatie a dintilor posteriori, protejandu-i de atacul carios.

Procedura de aplicare a sigilantului este simpla sŸi de scurtaƒ durataƒ. Indicatia pentru sigilari dentare o au molarii permanenti, primii molari permanenti erupti la sŸase ani cat sŸi molarii secunzi, erupti la 12 ani.

De aceea este indicat caƒ sigilantul saƒ fie aplicat imediat dupaƒ eruptia dintelui pe arcada. Deci copilul dvs poate beneficia de tratament de sigilare dentaraƒ intre varstele 5-15 ani.

Indicatia de electie este pe molarii sŸi premolarii permanenti cat mai aproape de momentul eruptiei lor complete dar si pe molarii de lapte atunci cand exista o predispozitie catre cariile dentare.

Cand un dinte temporar se pierde din diverse cauze inainte de varsta normalaƒ substituirii sale cu unul permanent, se impune aplicarea unui mentinator de spatiu pentru pastrarea liberaƒ a situsului respectiv, oferind conditii optime dintilor definitivi saƒ erupaƒ corect.

Daca cel mic are frica de dentist, echipa noastra de doctori ti-a pregatit un articol despre prima vizita la dentist.

Galerie foto
  • ...