Liceul Teoretic Nichita Stanescu - Bucuresti

Scurt istoric

Liceul nostru si-a început activitatea la 1 septembrie 1966. Eram dornici de învatatura, de implicare, chiar daca lucrarile de constructie nu erau înca gata, activitatea didactica se derula doar la parter, iar cancelaria se afla în caminul de fete. Pentru înfrumusetarea curtii scolii, elevii s-au implicat si au sadit brazi adusi tocmai de pe Valea Prahovei.

Printre profesorii liceului era si doamna profesor inginer Viorica Donoiu, al carei sot era prieten cu poetul Nichita Stanescu, si astfel liceul a beneficiat de frecvente vizite ale poetului, care a ramas în amintirea colegilor mai vechi cu vorbele „ poetul, ca si soldatul, nu are viata personala”. Din aceasta prietenie s-a nascut ideea de a da liceului numele lui Nichita, astfel ca, dupa moartea sa, Mariana Stanescu, sora lui, si-a dat acordul în acest sens.

De-a lungul timpului am tot crescut, ne-am  îmbunatatit prin munca si implicare si continuam sa o facem. Din anul scolar 2013-2014, în urma comasarii cu Scoala Gimnaziala nr. 94, unitatea de învatamânt scolarizeaza elevi de la clasa pregatitoare pâna la clasa a XII a.

La liceu exista în fiecare an câte doua clase cu profil real – specializarea matematica-informatica si trei clase cu profil uman – specializarea stiinte sociale.

Galerie foto
  • ...
Categorii
Date de contact
0213400440
Str. Lucretiu Patrascanu, Nr. 12, Sector 3, Bucuresti
Distribuie