Laurentiu Dobrota- Cabinet Psiholog-psihoterapeut Bucuresti

Psihoterapie de cuplu si familie

Psihoterapia de cuplu şi a familiei este o metodă de rezolvare a problemelor şi conflictelor pe care cuplurile nu le pot gestiona eficient pe cont propriu. Aceasta presupune ca partenerii să discute gândurile şi sentimentele lor mediaţi de un psihoterapeut. Scopul este de a-i ajuta să obţină o mai bună înţelegere a lor şi a partenerului, să identifice ce nevoi au şi daca îşi doresc să facă schimbări, iar dacă vor, să îi ajute să le facă.

Odată ce cuplul intră în terapie, interpretarea problemelor de către psihoterapeut, poate oferi cuplului o nouă perspectivă care le permite o schimbare. Psihoterapeutul se comportă ca un mediator care încearcă să clarifice neînţelegerile din comunicare. Aceasta este de obicei dificil de realizat de oameni pe cont propriu deoarece sunt prinşi emoţional în situaţie. Psihoterapeutul poate, de asemenea, să îi ajute pe parteneri să ia în considerare şi căi alternative a situaţiilor problematice sau coflictuale.

Relaţiile de cuplu sunt complexe, fiecare îşi aduce cu sine propriile experienţe, sentimente şi aşteptări. Asfel o relaţie poate fi o sursă de dezamăgire profundă şi durere dar şi un viitor pentru dezvotare personală, vindecare şi încântare. Principalul obiectiv al psihoterapiei de cuplu, dar nu şi singur este restabilirea comunicării. În cadrul terapiei de cuplu, cei doi obţin o conştientizare a realităţii, ceea ce aduce cu sine schimbări în cadrul relaţiei. Începând de la problemele minore, cotidiene, până la problemele complicate, ce ţin de personalităţile voastre prea diferite sau prea asemănătoare, se poate ajunge la conflicte de amploare, care lasă urme adânci în sufletele ambilor parteneri.

Psihoterapie de cuplu şi familie/ 90 de minute o şedinţă

Galerie foto
  • ...