La Maison Bleue - Gradinita Pipera

Abordarea Noastra

O abordare centrata pe dezvoltarea echilibrata a copilului
Proiectul educational La Maison Bleue a luat nastere prin asocierea experientei practice cu o intensa gandire pedagogica. Viziunea noastra este unica si inovatoare, fiind concentrata pe dezvoltarea echilibrata a copilului.
Originile proiectului educational

Proiectul educational La Maison Bleue este scris de catre Antonia Ryckbosch, co-fondatoare, specialist in puericultura, avand experienta ca directoare de structuri de educatie timpurie. El se bazeaza pe activitatea departamentului de pedagogie condus de Pierre Salesne, psiholog specializat in perioada copilariei mici si terapeut pentru copii.

O baza comuna pentru o dezvoltare mai buna

Proiectul educational La Maison Bleue are ca obiectiv sa defineasca o coeziune in ceea ce priveste ingrijirea copiilor, astfel incat sa fie respectate principiile de baza, necesare constructiei fizice si dezvoltarii lor. Acest proiect educational pune pe primul loc securitatea afectiva a copilului si nevoia acestuia de repere, sustinand totodata autonomia copilului creativ, ce devine, incet, incet responsabil de actiunile sale.

O gandire pedagogica documentata

In aplicarea proiectului educational La Maison Bleue tinem cont de activitatea unor mari specialisti in domeniul dezvoltarii copilului mic, cum ar fi:
– Bowlby si lucrarile lui pe tema atasamentului
– Spitz si hospitalismul
– Winnicott si necesitatea unui mediu suficient de bun
– Dolto si lucrarile ei despre copil, actorul propriei dezvoltari

Proiectul nostru educational este in vigoare in toate cresele si gradinitele La Maison Bleue!

Aplicand un proiect comun tuturor creselor si gradinitelor, La Maison Bleue este o adevarata forta ce favorizeaza coerenta, armonizarea si insusirea aprofundata a practicilor profesionale.

Galerie foto
  • ...
Categorii
Date de contact
0747081111
Str. Erou Iancu Nicolae, nr. 146 J,K, Voluntari, judetul Ilfov
Distribuie